Eveniment

Primarul Drinceanu, proprietarul unei maşini furate acum patru ani

În timpul controlului, la volanul maşinii Audi A6 se afla fiul unui comisar de la Garda Financiară

Primarul Gelu Drinceanu s-a plimbat nestingherit ani de zile cu o maşină care de patru ani figura în baza de date ca fiind furată din Portugalia! Chiar dacă a fost cumpărător de bună credinţă, edilul şef a rămas fără maşina luxoasă, pentru că, în urma unui control de rutină, autoturismul a fost depistat în vamă şi confiscat.

Maşina primarului din Punghina–Mehedinţi, Gelu Dinceanu, un autoturism de lux marca Audi A6, a fost confiscată de poliţiştii de frontieră zilele trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier 2 către Serbia. La controlul de rutină, oamenii legii au constatat că maşina respectivă figurează în baza de date ca fiind furată din Portugalia de mai bine de patru ani. În aceste condiţii, poliţiştii de frontieră şi-au făcut datoria. Mai exact, au indisponibilizat autoturismul în vederea restituirii către proprietarul portughez şi au trecut la anchetarea şoferului. La volanul maşinii nu s-a aflat atunci primarul, el fiind doar pasager. Maşina era condusă de fiul unui comisar de la Garda Financiară Mehedinţi, care tocmai testa maşina cu intenţia de a o cumpăra. Luat la rost de anchetatori, şoferul de ocazie a ridicat din umeri, motiv pentru care s-a ales cu un dosar penal pentru tăinuire. Primarul Gelu Drinceanu le-a explicat atunci poliţiştilor de frontieră că a cumpărat maşina „de bună credinţă” de la un tip pe nume „Bogdan” şi că n-au fost deloc probleme la întocmirea actelor. Ce n-a ştiut primarul Drinceanu este că ulterior, în anul 2008, proprietarul portughez a semnalat faptul că i s-a furat maşina. Este incredibil, dar adevărat faptul că de atunci, din 2008, de când a fost introdusă maşina în baza de date ca fiind furată, primarul Gelu Drinceanu a circulat nestingherit cu ea.

Maşina primarului a fost confiscată de poliţiştii de frontieră zilele trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier 2 către Serbia. La controlul de rutină, oamenii legii au constatat că maşina respectivă figurează în baza de date ca fiind furată din Portugalia

Şoferul, scos de sub urmărire penală

Autovehiculul, având o valoare de 70.000 lei, a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului portughez. „Conducătorului autoturismului i s-a întocmit o lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt”, declarase comisarul-şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi. Ulterior, după ce primarul Gelu Drinceanu a depănat telenovela cu maşina, odrasla de 24 de ani a comisarului de la Garda Financiară a fost scos de sub urmărire penală.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...