Sub Lupă

Percheziţii în Călimăneşti la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi spălare de bani

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, împreună cu procurori ai D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Piteşti, au destructurat un grup infracţional organizat ai cărui membri ar fi organizat licitaţii online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar şi alte bunuri, încasând banii, fără a livra produsele. Prejudiciul se ridică la 75.000 de euro.

În această dimineaţă, 13 martie, poliţiştii au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţele Alba, Sibiu, dar şi în oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea, într-un dosar penal în care sunt vizate 8 persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 39 de ani, bănuite de fraudă informatică, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani.

În fapt, începând cu anul 2005, persoanele bănuite ar fi organizat licitaţii online în care ofereau fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar şi alte bunuri, încasând ulterior banii, fără a livra persoanelor vătămate produsele. Faptele au fost comise în Franţa, Austria, Belgia, Marea Britanie şi Germania, iar prejudiciul se ridică la 75.000 de euro.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane, laptopuri, stick-uri, un hard extern şi mai multe înscrisuri bancare, iar 3 dintre persoanele bănuite au fost conduse la sediul DIICOT Serviciul Teritorial Piteşti în vederea audierii şi dispunerii eventualelor măsuri procesuale.

La aceste activităţi au participat şi poliţişti din Alba şi Sibiu şi jandarmi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...