Special

Afaceri vâlcene la Bruxelles

Asociaţia Femeilor Manager din Râmnicu Vâlcea face parte dintr-o reţea naţională de asociaţii, înfiinţate începând cu anul 2000. Acestea acţionează în comunităţile în care s-au înfiinţat ca mediu de lucru şi de comunicare pentru doamnele care coordonează sau sunt implicate în coordonarea unor societăţi comerciale. Totodată, asociaţiile iniţiază şi dezvoltă propriile proiecte sociale, de sprijinire a culturii locale şi a persoanelor cu nevoi speciale.

De data aceasta, un grup de reprezentante ale Asociaţiei Femeilor Manager din Râmnicu Vâlcea (Sanda Ivan, Camelia Ozon, Magda Popescu, Georgeta Tudor) au participat alături de colegele lor din ţară la o conferinţă care s-a ţinut la Parlamentul european de la Bruxelles. Tema conferinţei, iniţiată, găzduită şi coordonată de europarlamentarul Maria Grapini, a fost Femei de succes în Europa. La conferinţă au participat, pe lângă femeile de afaceri din România, europarlamentari, ambasadori la Uniunea Europeană, coordonatori ai unor asociaţii de profil din Belgia şi alţi invitaţi. Au vorbit despre experienţele personale femei de afaceri din România şi din ţări ale Uniunii Europene. Nu au lipsit din expuneri criticile la adresa mentalităţilor locale, naţionale şi internaţionale care limitează posibilităţile de succes ale femeilor care îşi asumă poziţii de conducere în lumea afacerilor. O notă importantă de optimism au dat contributorii la conferinţă prin exemplele personale de succes în afaceri şi în viaţa publică.

În cele două zile pline ale prezenţei doamnelor la Bruxelles, s-au vizitat spaţiile de lucru ale parlamentarilor europeni, de la birourile proprii şi până la arhi-cunoscuta sală de plen, trecând prin spaţii pentru conferinţe de presă, adevărate studiouri de televiziune şi expoziţii interne de artă contemporană.

De Ziua femeii, grupul a vizitat Casa belgo-română Arthis. Aici au fost premiate o femeie de afaceri din România (Angela Codruţa Podariu) şi o tânără antreprenoare româncă (Alice Tămâian), care trăieşte şi lucrează la Bruxelles.

Bruxelles este în plină pregătire pentru sărbătorile de Paşte. Vitrinele magazinelor de dulciuri sunt deja decorate cu ouă imense şi iepuraşi de ciocolată. Se ştie că oraşul are un Muzeu al ciocolatei şi ciocolata este un patrimoniu naţional la vedere sub cele mai inspirate forme şi cele mai delicioase gusturi din lume. Această imagine s-a adăugat perfect întâlnirii pe care europarlamentarul Maria Grapini a oferit-o femeilor de afaceri din România, prezente de Ziua femeii la conferinţa Femei de succes în Europa, care s-a ţinut la Bruxelles.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...