Politică

Consiliul Naţional al PNL a decis susţinerea preşedintelui Iohannis pentru un nou mandat şi pe Orban premier

Duminică, 11 martie 2018, de la ora 12, la Palatul Parlamentului a avut loc Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal. Filiala Vâlcea a PNL a fost reprezentată de o delegaţie formată din 18 membri. În cadrul acestei reuniuni, cei aproximativ 1.000 de delegaţi prezenţi au votat susţinerea Preşedintelui Klaus Iohannis de către PNL pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidenţiale, desemnarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier dacă liberalii vor câştiga alegerile parlamentare şi au adoptat o rezoluţie pentru transparenţă şi deschidere către societate, intitulată “Partidul Naţional Liberal – zi de zi alături de oameni”.

Rezoluţia adoptată pleacă de la premisa că o „societate este democratică dacă există o legătură permanentă între cetăţeni şi reprezentanţii lor aleşi la nivel naţional şi local”. Pe această cale, spre deosebire de celelalte formaţiuni politice româneşti care îşi aduc aminte să comunice cu cetăţenii doar în campaniile electorale, PNL îşi doreşte să comunice constant, mai ales între alegeri, prin mijloace inovative, adaptate societăţii actuale, cu cetăţenii activi şi cu toţi cei care au ceva de spus şi cărora le pasă de comunităţile în care trăiesc.

Pentru a îndeplini aceste deziderate toate filiale judeţene şi locale ale PNL vor trebui să implementeze un sistem prin care să promoveze, mai ales în mediul online, acţiunile Partidului Naţional Liberal, să actualizeze paginile de internet în sensul de a uşura accesul cetăţenilor la informaţii legate de reprezentanţii PNL din cadrul autorităţilor locale şi centrale şi datele de contact ale acestora, să comunice constant cu presa şi reprezentanţii social media, să aibă consultări permanente cu organizaţiile patronale, sindicate, civice şi orice alt grup de iniţiativă civică şi să intensifice acţiuni de tip „uşi deschise”. De asemenea, pentru asigurarea unui cadrul transparent şi deschis către societate, reprezentanţii PNL în consiliile locale şi judeţene, dar şi din Parlament, vor trebui să prezinte public proiectele importante dezbătute de forurile administrative în care activează, vor face demersuri de a determina consiliile locale şi judeţene să facă publice, la finalul fiecărei şedinţe, modul în care votează consilierii locali, vor iniţia „grupuri de lucru” pe teme sectoriale cu reprezentanţii societăţii civile şi vor organiza dezbateri publice pentru toate proiectele importante care afectează cetăţenii.

Rezoluţia “Partidul Naţional Liberal – zi de zi alături de oameni” reprezintă o nouă abordare în dialogul cu societatea civilă, cu cetăţenii activi şi cu toţi cei cărora le pasă de comunităţile în care trăiesc. Practic, deciziile şi poziţiile publice din Parlament şi de pe plan local ale PNL vor fi adoptate printr-o consultare instituţionalizată cu grupurile active din societate, folosind astfel la maximum imensa resursă de competenţă care există în grupurile organizate din societatea civilă.

Biroul de presă al PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...