Administraţie

Preşedintele CJ Dolj, ales la conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a fost ales la conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Sud-Vest Oltenia, în cadrul şedinţei desfăşurate în această săptămână, în municipiul Drobeta Turnu Severin.

„Sunt onorat că am primit încrederea colegilor din CDR pentru a prelua preşedinţia acestui organism cu un rol deosebit de important pentru evoluţia regiunii noastre, având în vedere faptul că îşi aduce contribuţia la elaborarea planului naţional în domeniu şi, de asemenea, aprobă strategia, programele şi proiectele pentru dezvoltare regională. Vorbim, totodată, despre o structură reprezentativă, care grupează preşedinţii consiliilor judeţene din Oltenia, precum şi primari de municipii, oraşe şi comune. O componentă importantă a activităţii CDR o constituite, de altfel, conlucrarea cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în derularea Programului Operaţional Regional, unul dintre cele mai valoroase instrumente financiare puse la dispoziţia autorităţilor de către Uniunea Europeană. Aşa cum am mai precizat, consider că POR a reuşit să ofere răspunsul optim pentru necesităţile privind dezvoltarea comunităţilor locale, iar dovada am avut-o inclusiv la nivelul Consiliului Judeţean Dolj: peste jumătate dintre proiectele cu finanţare din fondurile UE pe care le-am implementat începând din 2007 au fost depuse în cadrul acestui program. Tendinţa se menţine şi în exerciţiul bugetar 2014 – 2020, dacă ne gândim că 4 din cele 7 demersuri pentru care avem deja contractele semnate au fost aprobate prin POR. Ceea ce a caracterizat în permanenţă CDR şi ceea ce reprezintă şi o prioritate a mandatului meu este excelenta relaţie de colaborare între membrii consiliului, un veritabil atu datorită căruia am reuşit să asigurăm cadrul pentru o dezvoltare echilibrată a judeţelor din regiunea noastră“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a preluat mandatul de preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia de la preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu. Tot în cadrul şedinţei desfăşurate la Drobeta Turnu Severin, în funcţia de vicepreşedinte al CDR Sud-Vest Oltenia a fost ales preşedintele CJ Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...