Special

ARC dă start la propuneri de mari craioveni

Acţiunea pentru Renaşterea Craiovei (ARC) dă startul etapei de propuneri din cadrul campaniei „10 mari craioveni”. Până la data de 15 iunie, pe site-ul asociaţiei, www.actiuneacraiova.ro, pe pagina dedicată proiectului, www.actiuneacraiova.ro/10-mari-craioveni/, puteţi propune prin completarea unui formular o personalitate pe care o consideraţi emblematică pentru istoria oraşului. Se va organiza apoi o etapă de vot, iar cele mai populare 10 personalităţi vor fi prezentate în cadrul unei gale de închidere în preajma Centenarului Marii Uniri.

„10 mari craioveni” constă într-o serie de activităţi care au ca scop promovarea valorilor locale în contextul mai larg al aniversării istorice a Centenarului Marii Uniri.

Pe lângă platforma online destinată publicului larg, unde toţi craiovenii pot propune şi, ulterior, vota personalităţi reprezentative pentru istoria oraşului, în baza unui parteneriat cu cinci colegii naţionale, echipe de elevi coordonate de profesori de istorie vor desfăşura mai multe acţiuni împreună cu ARC pe această temă. Printre acestea se numără un eveniment cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România (27 martie), tipărirea unei lucrări comune conţinând o selecţie academică a 10 mari craioveni, cât şi prezentarea eseurilor fiecărei echipe de elevi într-o competiţie de tip dezbatere.

„Prin proiectul „10 mari craioveni” ne dorim să aducem în atenţia dumneavoastră acele personalităţi ale istoriei şi culturii locale, naţionale sau universale care, prin originea lor, activitatea sau moştenirea culturală pe care au lăsat-o, şi-au legat numele de Craiova. Scopul proiectului îl constituie valorificarea spiritualităţii craiovene, fiind o modalitate prin care se urmăreşte prezentarea oraşului, dar şi revitalizarea spiritului local şi conştientizarea craiovenilor cu privire la rolul şi locul Craiovei pe harta culturii”, se arată într-un comunicat al ARC.

„10 mari craioveni” este un proiect deschis tuturor celor care doresc să se implice, atât instituţiilor de cultură, asociaţiilor neguvernamentale, cât mai ales craiovenilor. Asociaţia pentru Renaşterea Craiovei readuce, astfel, în atenţia cetăţenilor exemple de urmat, într-o perioadă în care Craiova are nevoie de oameni de valoare pentru a-şi recâştiga locul printre mai importante oraşe ale României.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...