Actualitate

CJ Mehedinţi, gazde pentru reuniunea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia

Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Municipiul Drobeta Turnu Severin, gazde ale reuniunii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Consiliul Judeţean Mehedinţi a contractat cel mai important proiect din Regiune, pe Programul Operaţional Regional.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia s-a întrunit miercuri, la Drobeta Turnu Severin, pe ordinea de zi fiind puncte importante care au vizat organizarea organismului, dar şi prezentarea stadiului Programului Operaţional Regional, în exerciţiul bugetar 2014-2020. La evenimentul care s-a desfăşurat la Palatul Culturii ”Teodor Costescu” au participat directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, împreună cu ceilalţi patru preşedinţi ai Consiliilor Judeţene din Oltenia, primarii celor cinci municipii reşedinţă de judeţ, dar şi primarii oraşelor mici şi ai comunelor care au proiecte în derulare cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.
În cadrul şedinţei s-a prezentat raportul de activitate al Agenţiei pentru anul 2017, s-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli şi s-a prezentat stadiul Programului Operaţional Regional şi s-a ales structura de conducere a Consiliului pentru Dezvoltare Regională. Astfel, preşedinte al Consiliului a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. Conform protocolului, preşedinţii Consiliilor Judeţene deţin conducerea organismului prin rotaţie, pentru un mandat de un an. Consiliul Judeţean Mehedinţi a deţinut preşedinţia anterior.  Până în momentul de faţă, Regiunea Sud Vest Oltenia a reuşit să contracteze 33% din sumele alocate acestei regiuni, prin Programul Operaţional Regional, iar Consiliul Judeţean Mehedinţi a contractat cel mai important proiect cu o valoare semnificativă la nivel naţional. Proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea a 112,525 kilometri de drumuri judeţene, are o valoare de 48 de milioane de euro şi traversează teritoriul administrativ al 13 UAT-uri din judeţul Mehedinţi:
– DJ 562A – Gruia (int. DN 56C)- Rogova (int. DN 56A);
– DJ 563 – int. DN 56A – Oprişor (int. DJ 561 A);
– DJ 561A – Oprişor (int.DJ 563) – Balacita (int.DJ 606) – Gvardinita – Bicles – int. DJ 606A (Plopi);
– DJ 606A – int. DJ 561A – Plopi – Izvoralu (int. DJ 561A);
– DJ 561A – int. DJ 606A – Timna – int DN6;
– DJ 607 – int. DN 67A (Strehaia) – Grozeşti – Pasarani – lim. jud.Gorj).
Drumurile judeţene vor fi modernizate, vor fi conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), de acest proiect beneficiind aproximativ 22.000 de persoane.  
”Prioritatea zero pentru Regiunea Oltenia, pentru toţi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, de oraşe şi preşedinţii de Consilii Judeţene din regiunea noastră este aceea de a accesa fonduri europene într-un cuantum cât mai mare. Deja, în ceea ce priveşte axa prioritară care finanţează drumurile strategice s-a ajuns la o supracontractare de peste 200%, ceea ce este un lucru de bun augur. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca instituţie, Programul Operaţional Regional este cel mai important program de finanţare cu fonduri europene. S-a dovedit acest lucru atât pe exerciţiul bugetar 2007-2013, se dovedeşte şi acum, pe exerciţiul 2014-2020. Noi i-am acordat mare atenţie şi deja am semnat contractul de finanţare în valoare de 48 milioane de euro pentru drumul strategic, pentru cei 112 kilometri de drumuri judeţene. Am depus de asemenea, cereri de finanţare pentru Spitalul Judeţean, am depus cereri de finanţare pentru alte trei drumuri judeţene, astfel că, din punctul meu de vedere, fiecare şedinţă la acest nivel, a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala este foarte importantă.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.
În cadrul întâlnirii, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Sud-Vest Oltenia a punctat că proiectul drumului strategic are o valoare importantă în raport cu cele contractate la nivel naţional pe Programul Operaţional Regional. ”A fost primul contract de finanţare care s-a semnat anul trecut, la nivel naţional este de o valoare semnificativă. Pe această axă 6.1 avem o depăşire de 222%, am reuşit o performanţă extraordinară şi s-au contractat un număr semnificativ de proiecte la nivel de regiune. A fost o axă foarte bine gândită pentru că s-a făcut o muncă de doi ani, înainte de lansarea hidului, de a selecta acele trasee care se conectează cu acele trasee de drumuri europene şi credem noi că impactul va fi unul foarte mare.”, a precizat Marilena Bogheanu. Întrunirea Consiliului pentru Dezvoltare Regională a avut loc la Palatul Culturii ”Teodor Costescu”, obiectiv reabilitat, de asemenea, cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional pe exerciţiul bugetar 2007-20013.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...