Politică

USL Vâlcea şi-a stabilit candidaţii pentru Parlamentul României

Unii dintre politicienii ce vor fi lansaţi în cursa electorală au două sau chiar trei mandate câştigate anterior

În timp ce reprezentanţii USL au finalizat săptămâna trecută lista candidaţilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, democrat liberalii încă mai analizează şi negociază, pentru a-şi putea desemna cei mai competenţi membri. Deşi se cunosc numele celor care vor candida din partea PDL, conducerea partidului anunţă că mai aşteaptă până vor face publică lista oficială.

Conducerea USL a finalizat la sfârşitul săptămânii trecute lista celor care vor candida pentru un mandat în Parlamentul României la alegerile din 9 decembrie. După mai multe negocieri şi discuţii aprinse în interiorul alianţei, la finele acestei săptămâni s-au bătut în cuie numele celor care vor candida pentru un mandat în Parlamentul României. Pentru Camera Deputaţilor au fost desemnaţi: Costi Rădulescu (PSD) - Colegiul Râmnic Sud, Traian Dobrinescu (PNL) - Colegiul Râmnic Nord, Cristian Buican (PNL) - Colegiul Brezoi, Aurel Vlădoiu (PSD) - Colegiul Horezu, Vasile Bleotu (PSD) - Colegiul Drăgăşani, Constantin Mazilu (UNPR) - Colegiul Bălceşti. La Senat, din partea USL vor candida Adrănel Cotescu (PNL) pe Colegiul Râmnic, Dan Niţu (PNL) pe Colegiul Brezoi-Horezu, Laurenţiu Coca (PSD) pe Colegiul Drăgăşani-Bălceşti. „Cred cu tărie că Uniunea Social Liberală poate câştiga toate colegiile uninominale din judeţul Vâlcea pentru că avem cei mai buni candidaţi în care cetăţenii au încredere. Vom câştiga colegiile uninominale din Râmnicu Vâlcea cu peste 51 la sută”, spune Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea. De asemenea, şi social democraţii sunt convinşi că au în momentul de faţă cei mai buni candidaţi pe care PSD putea să îi ofere. Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea, susţine că cetăţenii vor avea ocazia să aleagă cei mai buni politicieni din judeţul Vâlcea. „În ceea ce priveşte candidaturile din partea PSD care vor completa eşalonul USL pentru apropiatele alegeri parlamentare, noi am avut o şedinţă a Comitetului Executiv unde am discutat toate dosarele ce au fost depuse. Important e că discuţiile au reuşit să stabilească nominal cele mai bune candidaturi, după părerea mea. Avem garanţia că vom supune votului cetăţenilor din Vâlcea oameni competenţi care să îi reprezinte aşa cum trebuie în Parlamentul României”, a declarat şeful PSD Vâlcea, Ion Cîlea.

Demnitarii vâlceni, „fideli” Parlamentului

O mare parte din candidaţii propuşi de USL au deja mai multe mandate în spate, în timp ce alţii sunt la prima încercare. Liberalul Cristian Buican a fost ales deputat în 2008, după ce în perioada 2007-2008 a fost vicepreşedintele CJ Vâlcea. Anul acesta, şeful PNL Vâlcea a fost ales secretar al Camerei Deputaţilor. Social democratul Vasile Bleotu va candida în acest an pentru al patrulea mandat consecutiv în Parlamentul României. Bleotu a mai fost deputat în legislatura 2000-2004, 2004-2008, 2008-prezent. Activitatea sa în Parlament se poate reduce la 16 luări de cuvânt, 17 propuneri legislative şi opt moţiuni. Unul dintre cei mai activi parlamentari, social democratul Aurel Vlădoiu va candida în acest an pentru al treilea mandat, după ce a mai fost deputat în anii 2004-2008. Reprezentantul UNPR, Constantin Mazilu va candida pentru al doilea mandat la Camera Deputaţilor. Acesta a fost ales pe listele Alianţei Politice PSD+PC, însă din aprilie 2010 a devenit independent, iar ulterior a trecut la grupul parlamentar progresist. Social democratul Laurenţiu Coca a fost ales senator în anul 2008, iar acum va candida pentru al doilea mandat. Mai mult, Coca a fost ales în acest an vicelider al Grupului Parlamentar al PSD din Senat. Restul candidaţilor se află la prima experienţă de acest gen, cu excepţia liberalului Adrănel Cotescu, care şi-a mai încercat norocul în anul 2008, când a candidat pentru Senat pe colegiul uninominal Râmnicu Vâlcea, însă a pierdut cu un scor foarte mic. De asemenea, Cotescu este în prezent director general la Direcţia Lucrări Publice din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Unul din cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din judeţul Vâlcea, patronul firmei Damila, Dan Niţu va candida pentru prima oară la Parlament pe colegiul fostului senator Emilian Frâncu. Liberalii sunt convinşi că Niţu va câştiga detaşat acest colegiu. O noutate pentru Parlament este şi vicepreşedintele PSD, Costi Rădulescu, fost director al CAS Vâlcea şi actualmente consilier judeţean, dar şi liberalul Traian Dobrinescu (PNL), fostul şef de campanie al actualului primar Emilian Frâncu.

Jurcan, Vîlcu şi Rădulescu, aruncaţi în lupta electorală

În timp ce useliştii se pregătesc deja de campanie, democrat liberalii vâlceni încă mai negociază şi fac ultimele socoteli înainte de a definitiva lista. Mai mult, şeful PDL Vâlcea, Dorel Jurcan declara săptămâna trecută că toate dosarele candidaţilor vor merge în această săptămână către o comisie de etică pentru a le analiza. Un lucru este sigur, atât senatorul Dorel Jurcan cât şi deputatul Samoil Vîlcu, vor candida pe colegiile pe care le reprezintă deja, colegiul senatorial Râmnic, respectiv Colegiul Râmnic Sud-Camera Deputaţilor. „Este o decizie naţională ca parlamentarii în funcţie să rămână pe aceleaşi colegii. Important e ce facem noi la alegeri, nu ce face USL. Trebuie să muncim, să ne mobilizăm şi să nu fim atât de atenţi la ce fac alţii”, spune Samoil Vîlcu. De asemenea, fostul edil al Râmnicului, Romeo Rădulescu, va fi mai mult ca sigur candidatul PDL pentru Camera Deputaţilor pentru Colegiul Râmnic Nord. „Nu cred că se pune problema la ora actuală să nu fiu eu candidatul pe acest colegiu”, susţine Romeo Rădulescu. Ca urmare a alianţei pe care PDL a realiza-o cu Forţa Civică şi PNŢCD, cele două partide vor avea dreptul să desemneze un candidat. Gheorghe Vieru, Ion Oprescu, Ştefan Prală, Iuliana Moise şi Romulus Bulacu sunt cele mai vehiculate nume care ar urma să intre în bătălia pentru un fotoliu în Parlament. Democrat liberalii susţin că îşi doresc la aceste alegeri să câştige trei mandate în Parlamentul României.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

09.10.2012 - 16:02analisa:cum este posibil ca Adranel Cotescu sa fie pe lista USL cand si-a denigrat colegii atat din al carui partidid face parte acesta cat si pe cei din PSD si era cat pe ce sa fie exclus din PNL in 8 septembrie 2011? cititi

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...