Eveniment

Jandarm mehedinţean, arestat pentru contrabandă cu ţigări

Un jandarm care lucrează în Vama Porţile de Fier II a fost prins având asupra sa 90.000 de ţigarete de contrabandă care proveneau din Serbia. Plutonierul Nicuşor Păunache se afla la volanul autoturismului propriu, un Chevrolet Spark, când a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere Mehedinţi şi surprins în ilegalitate.

"Poliţiştii au descoperit cantitatea de 90.000 ţigarete de provenienţă Serbia, nemarcate sau marcate necorespunzător.", Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi

Plutonierul Nicuşor Păunache, de 29 de ani, angajat în cadrul IJJ Mehedinţi, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru trafic de ţigări. Poliţiştii de la circulaţie au descoperit ascunse în nişte cutii de aluminiu 90.000 de ţigarete. „În vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse accizabile, poliţiştii mehedinţeni au acţionat pe această linie, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Poliţiştii au descoperit cantitatea de 90.000 ţigarete de provenienţă Serbia, nemarcate sau marcate necorespunzător. Faţă de inculpat s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de produse accizabile, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 zece mii ţigarete”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi. Întreaga cantitate de ţigarete, adică 4.500 de pachete de ţigări netimbrate, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat urmează a fi stabilit şi comunicat ulterior de către inspectorii Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Mehedinţi.
Plutonierul Nicuşor Păunache lucrează în Jandarmerie din anul 2008, iar acum era repartizat pe un post din structura operativă de la barajul Porţile de Fier II. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, căpitanul Claudia Mendea a declarat că plutonierul a înaintat un raport de trecere în rezervă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...