Inedit

Educaţie şi Grijă pentru Autism

Rotary Club Râmnicu Vâlcea continuă seria de proiecte dedicate oamenilor cu nevoi speciale. De data aceasta ne-am îndreptat atenţia către copiii cu autism. În Râmnicu Vâlcea, la fosta Grădiniţă 3 din Nord, funcţionează câteva grupe de copii care au această suferinţă. Am vizitat instituţia în a doua jumătate a anului trecut şi am avut mai multe întâlniri cu personalul educativ şi administrativ. Cu toţii am convenit că instituţia are urgentă nevoie de dotări cu materiale didactice speciale şi de echipamente necesare recuperării acestor copii.

În fiecare an Rotary Club Râmnicu Vâcea, organizează balul de caritate. În luna decembrie am pus acest bal sub semnul proiectului nostru. Evenimentul însuşi s-a numit Balul de Caritate „Educaţie şi Grijă pentru Autism” şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru aceşti copii. S-au strâns atunci pentru proiect, din desfăşurarea balului şi din donaţiile pe care le-a generat, 25.000 lei.

Iată-ne acum la capătul acestui proiect. Din donaţiile strânse, Rotary Club Râmnicu Vâlcea a achiziţionat: materiale de logopedie, didactice, jucării senzoriale, consumabile pentru artterapia, sistem audio, video proiector, imprimantă, televizor, computer, bicicletă ergometru, bandă de alergat şi diferite produse necesare dotării sălii pentru kinetoterapie.
Eu şi colegii mei suntem fericiţi că am dus la capăt un proiect atât de important şi pentru că am atras în realizarea lui un număr important de donatori, parteneri în dotarea acestei camere senzoriale. Le mulţumesc colegilor mei pentru implicare şi donatorilor pentru generozitatea lor.

Anul acesta, în luna mai, Clubul Rotary Râmnicu Vâlcea împlineşte 22 de ani. Ne apropiem aşadar de un sfert de secol de activitate neîntreruptă. În tot acest timp, pe lângă sprijinirea performanţei în pregătirea şcolară şi contribuţiile periodice la proiecte culturale, rotarienii au contribuit cu prioritate la proiecte care să ajute pe cei aflaţi în suferinţă şi instituţiile care se ocupă de ei. Bătrâni, tineri şi copii au putut beneficia de acest tip de sprijin. „Educaţie şi Grijă pentru Autism” se înscrie în lungul şir al acestor proiecte alături de şi mai publicele „Parc Rotary” din zona Libertăţii şi a „Centrului de recuperare pentru persoanele cu handicap locomotor”.

Le dorim copiilor care vor beneficia de această donaţie un traseu încântător în pregătirea lor în această şcoală şi cadrelor didactice mult succes profesional.

Mădălin Mihai
Preşedinte Rotary Club Râmnicu Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...