Politică

„Dezlănţuitul” Petre Ungureanu, cu un pas în afara PDL Vâlcea

Vicepreşedintele PDL nu vrea să mai audă de implicare în partid şi a trecut din nou la previziuni sumbre şi atacuri la adresa conducerii

Fostul prefect, Petre Ungureanu, actualmente înregimentat din nou în PDL şi pus pe cai mari în funcţia de vicepreşedinte, este pe cale să fie dat afară din partid, dacă va mai continua cu atacurile la adresa formaţiunii politice. Promisiunile făcute actualei conduceri, potrivit cărora nu vor ma exista lovituri sub centură, au fost date uitării de Ungureanu. Pe lângă faptul că nu a pus mâna nici pe şefia partidului şi nu se află nici pe lista pentru parlamentare, el riscă să rămână şi izolat politic.

Ungureanu s-a dezlănţuit din nou săptămâna trecută şi, ca un prezicător priceput, fostul prefect „apolitic” este de părere că PDL nu va putea scoate niciun post de parlamentar cu Dorel Jurcan în fruntea partidului, care va rămâne în opoziţie la Vâlcea. Ungureanu este în continuare extrem de supărat din cauza faptului că cei de la centru nu au dorit să îl schimbe pe Dorel Jurcan din fruntea organizaţiei judeţene, aşa că acesta este convins că partidul nu va face progrese importante la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Fostul prefect nu se mai teme nici că ar putea să îşi piardă funcţia de vicepreşedinte al PDL, “distincţie” acordată mai mult pentru a nu se simţi marginalizat, după ce a fost înlocuit de la conducerea Prefecturii şi a declarat ferm că nici măcar nu se va implica în campania electorală pentru a-şi susţine colegii. „Le-am spus să nu se bazeze pe mine. Pot să mă dea afară din partid, să nu mai fiu vicepreşedinte, dar cu actuala conducere la PDL nu cred că vom câştiga vreun post de parlamentar. Rămân prieten cu ei, le-am spus că nu vreau să candidez nici pentru Parlament, nu vreau nici şefia PDL. La Vâlcea, PDL va rămâne în opoziţie, eu ştiu ce urmează”, a declarat fostul prefect, Petre Ungureanu. Nu este însă prima oară când Ungureanu iese la atac la adresa propriului partid, dar şi la adresa actualei conduceri, susţinând că nu este eficientă şi că PDL practic bate pasul pe loc de la alegerile locale.

Vîlcu: „Motoarele partidului nu merg aşa cum şi-ar dori”

"O să îl dau afară. Oricum, primirea lui în partid nu a fost statutară. Am şi avut o discuţie cu el şi mi-a promis că nu va mai ieşi public să facă astfel de afirmaţii.", Dorel Jurcan, senator PDL de Vâlcea

Deputatul Samoil Vîlcu încearcă să dreagă declaraţiile lui Ungureanu precizând că probabil Ungureanu este supărat din cauză că „motoarele” partidului nu merg aşa cum şi-ar dori. „Şi-ar fi dorit ca la alegerile locale să obţinem mai mulţi primari, viceprimari, consilieri judeţeni. El, desigur, a rămas supărat de atunci şi am observat că nici de la alegerile locale lucrurile nu s-au schimbat. Sper ca de data aceasta să avem un procent mai mare decât cel de la locale şi să nu aducem prejudicii partidului la nivel naţional. Ungureanu nu şi-a dorit nicio funcţie la noi, dar cred că şi-a dorit ca actuala conducere să fie schimbată”, spune Vîlcu. Deputatul speră ca la alegerile din 9 decembrie, PDL să scoată măcar un deputat şi un senator.

Jurcan: „O să îl dau afară!”

Pe de altă parte, preşedintele PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, s-a arătat extrem de deranjat de afirmaţiile vicepreşedintelui Ungureanu, care nu renunţă la atacuri, deşi a fost avertizat să se oprească. Aşa că zilele lui Petre Ungureanu în PDL sunt numărate. „Nu ştiam că a avut alte atacuri la adresa partidului. O să îl dau afară. Oricum, primirea lui în partid nu a fost statutară. Am şi avut o discuţie cu el şi mi-a promis că nu va mai ieşi public să facă astfel de afirmaţii. Nu ştiu de ce îi tot place să arunce cu noroi. Mi-a spus într-adevăr că nu o să se mai implice şi că nu vrea să candideze la nimic, dar cred că şi-ar fi dorit să mă înlocuiască pe mine. O să analizez situaţia”, conchide Dorel Jurcan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...