Special

Dalia Pitaru, favorită în competiţia organizată în cadrul proiectului “Şcoli Ambasador ale Parlamentului European”

Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balş a participat, în aceste zile, în cadrul proiectului “Şcoli Ambasador ale Parlamentului European” la simularea alegerilor europarlamentarilor români. Candidaţii au fost elevi entuziaşti ai liceului, activi, cu potenţial şi cu dorinţă de afirmare, Dalia Pitaru, Karolla Cazan şi Damian Blejdea, toţi elevi în clasa a X a. Activitatea organizată de echipele de ambasadori seniori şi junior a fost intitulată sugestiv „Votează! Opinia ta în UE contează!”.

Această simulare a respectat etapele unor alegeri europarlamentare reale începând cu validarea candidaţilor de către o comisie electorală şi ulterior lansarea candidaturii prin organizarea unei conferinţe de presă, în data de 16 februarie 2018. Etapele desfăşurării campaniei au fost modificate în funcţie de specificul activităţii şi de resursele umane care au fost implicate: vârsta minimă de votare a fost redusă la 14 ani deoarece majoritatea elevilor de liceu sunt minori şi de asemenea, procesul electoral, desfăşurat în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană, a fost simplificat pentru o mai bună înţelegere de către elevi. Candidaţii la alegeri şi-au realizat o echipa formată din 4 consilieri – 3 consilieri pentru fiecare arie tematică şi un consilier de imagine. Una dintre condiţiile de participare a fost aceea de a aduna 100 de susţinători. Platforma program a fiecărui candidat a fost constituită pe 3 arii tematice: a. Social cultural, b. Economic şi c. Politic, care au fost alese în funcţie de specificul Comisiilor permanente ale Parlamentului European. Cea mai importantă şi în acelaşi timp spectaculoasă etapă a acestei simulări a fost Campania electorală în care candidaţii şi-au desfăşurat activităţi de promovare pentru a-şi asigura un număr cât mai mare de voturi. Fiecare aspirant organizat timp de o saptamână activităţi cât mai convingătoare atât în şcoală cât şi în comunitate. Votul va începe la ora 21.00 – 25 februarie şi va câştiga candidatul cu cea mai bună strategie de marketing politic, cel care va reuşi să sustină cât mai argumentat punctele incluse în programul politic şi cel care, va obţine, evident, un număr mai mare de voturi. Rezultatul alegerilor va fi făcut public în data de 27 februarie 2018, ora 19.00.

Până în present situaţia este aceasta:

NUMAR TOTAL VOTURI: 40 (procentaj 100%)
Cazan Karolla – 7 voturi (procentaj 17,5%)
Damian Blejdea – 9 voturi (procentaj 22,5%)
Dalia Pitaru – 24 voturi (procentaj 60%)

“Această competitie, mi-a dezvoltat simţul critic, spiritul de echipă şi m-a ambitţionat foarte mult. Îmi place să le vorbesc oamenilor, iar acest proiect m-a ajutat mult în acest sens. Este o experienţă de viaţă şi ne poate pregăti, de ce nu, pentru un viitor în domeniu”, a declarat Dalia Pitaru, care ocupă în prezent, locul I.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...