Administraţie

Primarul Nicolae Concioiu a câştigat definitiv procesul cu ANI

Nicolae Conciou, primarul comunei Guşoeni, a reuşit să obţină, vineri, 26 ianuarie 2018, o decizie favorabilă definitivă şi irevocabilă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în proces cu ANI.

Primarul comunei Guşoeni, Nicolae Concioiu, a câştigat în instanţă procesul cu Agenţia Naţională de Integritate care l-a acuzat că s-a aflat în incompatibilitate întrucât deţinea, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de mediator. Astăzi, 26 Ianuarie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat dreptate primarului Nicolae Concioiu, contrar deciziei de incompatibilitate declarate de A.N.I. Astfel, prin Decizia nr. 211, a fost respins recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 102/F din 22 iunie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Decizia pronunţată în şedinţă publică, vineri, 26 ianuarie 2018, este definitivă.

În 2 martie 2015 Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat în stare de incompatibilitate pe Nicolae Concioiu. Inspectorii ANI l-au acuzat pe Concoiu că s-a aflat în incompatibilitate, întrucât deţinea, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de mediator. În urma procedurii de evaluare, ANI a constatat că primarul comunei Guşoeni, a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, prin ocuparea simultană şi a altor funcţii încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

”A fost o zi lungă, dar în sfârşit, a meritat. Se pare că justiţia a început să fie cu adevărat independentă, să gândească european, să aibă o faţă europeană, chiar dacă modificările la legile justiţiei nu au fost încă promulgate”, a declarat primarul Concioiu.

În realitate, Nicolae Concioiu, jurist de profesie, obţinuse şi calificarea de mediator, dar nu se folosise de această calificare în timpul mandatelor şi nu obţinuse niciun venit.

Primarul a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Piteşti în data de 13 martie 2015 şi a început un proces stresant deoarece rata de câştig a acestor procese este favorabilă A.N.I şi o instanţă mai puţin bine intenţionată te poate exclude din funcţie din cauza unor interpretări eronate a legii.

În data de 22 iunie 2015 Nicolae Concioiu câştigă procesul la Curtea de Apel. Dar inspectorii AN au atacat cu recurs în 27 iulie 2015 împotriva deciziei Curţii de Apel. Recursul s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care în 26 ianuarie 2018 a respins recursul ca fiind nefondat şi a decis anularea raportului ANI şi a păstrat decizia Curţii de Apel Piteşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...