Actualitate

Primăria va construi primele locuinţe din cartierul chinezesc

Primăria Craiova va continua în acest an lucrările în cartierul chinezesc cu bani de la bugetul local. Autorităţile locale din Craiova au ajuns la concluzia că cea mai bună variantă pentru a demara lucrările la cartierul de locuinţe de pe strada Caracal, pe care l-au preluat de la firma chineză Shandong Ningjian ca urmare a neîndeplinirii de către aceasta a sarcinilor din contract. Se vor construi pentru început 250 de locuinţe care trebuie predate Ministerului Apărării Naţionale. Apartamentele respective trebuie să fie gata până în ianuarie 2020.

În 2014 s-a lăsat şi cu tăieri de panglici pentru inaugurarea şantierului, cu primarul Olguţa Vasilescu, primul-ministru de atunci Victor Ponta şi Liviu Dragnea, ministru al dezvoltării la acea vreme, în prim-plan. În 2018.... nici măcar o locuinţă nu este gata. Acum autorităţile, după ce au reziliat contractul cu chinezii vin cu alte promisiuni.

„Este vorba de 110 milioane de lei. Este evaluarea stabilită pentru primele trei blocuri de la strada care cuprind un ansamblu de aproape 250 de apartamente exact cât este obligaţia pe care o avem pentru Ministerul Apărării Naţionale. Noi sperăm ca anul acesta să înceapă efectiv execuţia primelor apartamente. Avem deocamdată discuţii dacă aceste apartamente să fie vândute către cetăţeni în stare finală sau fără finisaje, sunt din ce în ce mai multe voci care solicită că cetăţenii ar fi mulţumiţi să fie fără finisaje datorită faptului că preţul ar fi mai mic”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Numai că cei 2000 de craioveni care şi-au depus dosarele pentru o locuinţă aici nu mai au nicio speranţă că vor putea achiziţiona un apartament în acest cartier. Proiectul de peste 35 de milioane de euro ar trebui să fie gata în 2017.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...