Actualitate

Proprietarii câinilor periculoşi, sancţionaţi de poliţişti

În perioada 18 ianuarie – 16 februarie a.c., în baza unui plan propriu de acţiune, poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică din cadrul I.P.J Dolj au desfăşurat o activitate pe linia prevenirii şi combaterii faptelor în care sunt implicaţi câinii periculoşi sau agresivi.

Astfel, la această acţiune, în intervalul menţionat anterior, au participat peste 150 de poliţişti de la diferite structuri de ordine publică din subordinea IPJ Dolj.

Aceştia au verificat peste 250 de câini care fac parte din categoria I (câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor). Dintre aceste animale, care 65 erau sterilizaţi şi 189 nesterilizaţi. De asemenea, oamenii legii au verificat şi 291 de câini categoria II (câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor). Poliţiştii doljeni şi-au îndreptat atenţia şi asupra comercianţilor de câini din categoria I, 17 astfel de persoane fiind verificate.
Pentru constatarea unor abateri de la prevederile legale care reglementează regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, au fost aplicate 30 de contravenţii conform OUG 55/2002. Valoarea amenzilor aplicate de poliţişti a fost de 5.550 lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...