Actualitate

Topitoria care produce lingouri de aluminiu, sancţionată anual de Mediu

O topitorie ce produce lingouri de aluminiu şi care funcţionează chiar în centrul comunei Priseaca, i-a adus la disperare pe localnicii din comună, care au făcut zeci de sesizări la Garda de Mediu Olt. Aceştia se plâng că aerul este poluat şi că ar trebui închisă topitoria care funcţionează într-o clădire degradată. Firma care deţine această unitate de producţie a fost amendată în repetate rânduri de comisarii de mediu.

Topitoria funcţionează de şase ani chiar lângă primărie şi şcoala din localitate. Din prima zi de funcţionare sesizările au început să curgă la Garda de Mediu Olt. „Din punctul meu de vedere, nu este corect. Să se ducă la periferia comunei, să se ducă spre pădure, unde există o altă oxigenare, în niciun caz aici, în mijlocul lumii”, spune Ioana Gelapău, educatoare.

Autorităţile locale recunosc că este o situaţie dificilă, deşi autorizaţia de construire a fost eliberată chiar de primăria din localitate. Încă de la înfiinţare, topitoria este controlată şi sancţionată de comisarii gărzii de mediu. „Anul acesta a fost aplicată amendă de 15.000 de lei pe calitatea aerului pentru nerespectarea legii 104 pe 2011. Este vorba despre faptul că emisiile nu au fost dirijate către coşul de evacuare ca acestea să fie filtrate”, spune Gheorghe Neacşa, comisar şef Garda de Mediu Olt. Patronul topitoriei de lingouri de aluminiu, de cetăţenie turcă, dă vina pe vântul care i-a spulberat tabla de pe acoperiş. Dacă, în termen de 60 de zile, patronul topitoriei de lingouri de aluminiu nu va remedia problemele, unitatea va fi amendată cu 100.000 de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...