Actualitate

Percheziţii în Vâlcea la persoane bănuite de fraude informatice

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 9 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de fraudă informatică, fals informatic şi spălarea banilor.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au descins, ieri dimineaţă, în municipiului Bucureşti, municipiul Drăgăşani şi în comuna Orleşti, din judeţul Vâlcea, la domiciliul mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălarea banilor.

Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în infracţiuni de fraudă informatică, fals informatic şi spălarea banilor.

În acest sens, au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare, fiind emise 10 mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie - noiembrie 2015, în municipiul Drăgăşani şi comunele limitrofe, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat iniţiat de un bărbat din localitate, persoană cunoscută de mai mult timp cu preocupări infracţionale în domeniul comiterii fraudelor informatice.
La acest grup ar fi aderat mai multe persoane, al căror rol era de a deschide conturi bancare în Polonia şi România, pe care le-ar fi pus la dispoziţia membrilor grupării, pentru a determina victimele infracţiunilor să vireze sumele de bani în aceste conturi.

Prejudiciul estimat, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 350.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 5 laptopuri, 3 hard disk-uri, 10 telefoane mobile, 11 cartele SIM, 120 USD şi 55 de euro, precum şi înscrisuri şi documente bancare.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, în vederea audierii, fiind reţinute două persoane, care ulterior au prezentate, în cursul zilei de astăzi, Tribunalului Vâlcea în vederea dispunerii măsurilor legale.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul jandarmilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...