Economic

Investiţie importantă la TMK

Una dintre cele mai importante firme din Slatina a lansat astăzi cea mai nouă tehnologie în domeniul producerii de ţevi pentru exploatarea petrolului şi gazelor. Investiţia se ridică la 36 de milioane de dolari. La eveniment au fost prezenţi vicepremierul Paul Stănescu, ambasadorul Federaţiei Ruse - Valery Kuzmin şi preşedintele Uniunii Balcanice a Metalurgiştilor.

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice: "Încurajarea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă sunt prioriăţi de guvernare". „Guvernul României încurajează investiţiile în România şi îşi propune ca obiectiv creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi a serviciilor oferite cetăţeanului”, a afirmat astăzi, 16 februarie, viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Declaraţia a fost făcută în contextul participării ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice la evenimentul de lansare în producţie a Secţiei nr. 6 – Complex de tratamente termice HTP la TMK-ARTROM SA Slatina. Cu această ocazie, viceprim-ministrul Stănescu a apreciat că „uzina din Slatina este o dovadă concretă că, atunci când există un management performant, bazat pe interes şi implicare, se pot realiza lucruri extraordinare, care să te plaseze ca lider în domeniu”. „Modelul economic pe care Guvernul îl va aplica în perioada 2018-2020 vizează atât îmbunătăţirea mediului de afaceri din România, cât şi creşterea bunăstării tuturor românilor. Totodată, ne propunem ca România să se îndepărteze, în următorii ani, de statutul de economie cu forţă de muncă ieftină şi să se îndrepte spre statutul de economie bazată pe inovaţie şi cu forţă de muncă bine pregătită”, a mai precizat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Cu un export în statele membre UE şi SUA-Canada de circa 85% din produsele sale, TMK Artrom SA Slatina reprezintă unul dintre cei mai importanţi exportatori români de produse de înaltă calitate, de tip PREMIUM, din gama ţevilor industriale de oţel, fără sudură. În plus, TMK-ARTROM reprezintă şi cartierul general al Diviziei Europene a TMK şi compania conducătoare a acestei divizii. Noua capacitate de tratamente termice va realiza anual 165.000 tone de ţevi tratate termic, din care circa 90.000 tone ţevi cu tratamente de tip Premium, ţevi cu grosime de perete de până la 60 mm, fiind instalaţie unicat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...