Actualitate

Flori confiscate de poliţişti

Vineri, mai mulţi politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării florilor şi plantelor ornamentale în municipiul Craiova.

Cu prilejul acestei activităţi, oamenii legii au controlat 18 societăţi comerciale şi 4 persoane fizice care efectuează acte de comerţ în acest domeniu.

De asemenea, poliţiştii au verificat şi 2 mijloace de transport aparţinând comercianţilor de flori. „Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii din cadrul S.I.C.E. au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990. Sancţiunile aplicate de poliţişti se ridică la valoarea de 26.500 lei. Valoarea mărfurilor confiscate este de peste 2.500 lei, reprezentând contravaloarea a peste 2.100 fire de flori. Cu ocazia controlului efectuat în Piaţa Brazda lui Novac, din Craiova, poliţiştii au constatat că o persoană fizică deţinea în vederea comercializării un număr de 1.800 fire de lalele şi 200 de fire de frezii pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1500 lei conform preved. Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea celor 2000 fire de flori, în valoare de 2200 lei, pentru care aceasta nu a prezentat documente de provenienţă

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...