Special

Doi fraţi, acelaşi drum…

Florin, fratele cel mare, a absolvit cursurile Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, iar de 2 ani este salvator în cadrul unităţii. Mădălin, fratele cel mic, este proaspăt student în anul I în cadrul aceleiaşi facultăţi şi a fost repartizat pentru a efectua primul lui stagiu de practică la ISU Gorj.

Soarta a făcut ca aceşti copii ajunşi la maturitate să schimbe jucăriile pe care le împărţeau în copilărie, cu jucării de oameni mari... jucării care, mânuite de un profesionist, pot salva vieţi. “Şi-au ales acelaşi drum, un drum presărat de responsabilităţi care pot fi duse la bun sfârşit şi transformate în reuşite doar prin pregătire, perseverenţă şi multă muncă. În 2 ani, Florin a participat la suficiente misiuni încât să-i împărtăşească fratelui său mai mic din experienţele sale. Lui Madălin începe să-i bată inima cu putere în fiecare dimineaţă când intră în curtea unităţii în aşteptarea primei lui misiuni. În mintea lui răsună sute de întrebări: Oare voi reuşi să-mi stăpânesc emoţiile? Oare voi avea capacitatea necesară să-mi ajut colegii? Oare voi face faţă? Îţi spunem noi, Mădălin, că vei reuşi! Îţi spunem noi că, odată intrat în această familie a pompierilor militari, vei fi pregătit, instruit şi îndrumat pentru a face faţă oricărei situaţii de urgenţă. Eşti la început... dar atunci când îţi va fi înmânată diploma de absolvent o să fii pregătit şi vei ştii cum să faci faţă şi să gestionezi orice situaţie de urgenţă. Vei ştii cum să salvezi vieţi, vei ştii că tu eşti singura speranţă a unor oameni încercaţi de viaţă. Îţi vei da seama că eşti pregătit atunci când, printre lacrimi, oamenii îţi vor mulţumi.
 O să realizezi atunci că ai reuşit şi că este cea mai de preţ răsplată! Mădălin, îţi dorim să ai drum lin în viaţă, să ai o carieră de succes şi poate, atunci când vei absolvi, vei face parte din echipa noastră, alături de fratele tău!”, se arată într-un comunicat al ISU Gorj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...