Inedit

Performanţă vâlceană la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică

Etapa naţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică, ediţia a XVI-a, s-a desfăşurat în perioada 2-5 februarie 2018 la Gura Humorului, Voroneţ, judeţul Suceava.

Judeţul Vâlcea a fost reprezentat de doi elevi: Eillen Radu de la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, pregătit de domnul profesor Săndulescu Marin şi Licu Mihail Călin de la Colegiul Energetic, pregătit de domnul profesor Stănică Ion.

Elevul Eillen Radu a obţinut Menţiune MEN la secţiunea Seniori şi s-a calificat în Lotul naţional lărgit în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie.

În perioada 5-10 februarie 2018, în aceeaşi locaţie, a avut loc pregătirea şi selecţia loturilor României pentru cele două olimpiade internaţionale, precum şi Taberele Naţionale de Fizică, Astronomie şi Astrofizică.

Toţi elevii premiaţi, cei din lotul lărgit, precum şi participanţii la cele două tabere naţionale, au primit din partea domnului profesor Mihail Sandu de la Liceul Tehnologic de Turism Călimăneşti câte 40 de exemplare din cărţile “Probleme de Astronomie şi Astrofizică” şi din “Experimente de fizică”, autor prof. dr. Mihail Sandu.

Personalitate de renume mondial a fizicii, astronomiei şi astrofizicii, autor a peste 60 de volume publicate atât în ţară cât şi în stăinătate, autor de subiecte la olimpiadele naţionale şi internaţionale, domnul profesor Mihail Sandu pregăteşte loturile naţionale ale României pentru cele două olimpiade internaţionale, în fiecare an începând din 1996, la Centrul de pregătire pentru performanţă de la Liceul Tehnologic de Turism din Călimăneşti, centru înfiinţat şi dotat prin eforturi şi fonduri proprii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...