Administraţie

Primăria Craiova, gazda Ambasadorului Republicii Africa de Sud la Bucureşti

Conducerea Municipiului Craiova, reprezentată de viceprimarul Stelian Bărăgan şi administratorul public Sorin Manda, a fost luni gazda Ambasadorului Africii de Sud la Bucureşti, Excelenţa Sa Dl. Jabu Mbalula şi a dlui. Tiba Bethwell, Secretar 1 Politic al Ambasadei.

Aflat pentru prima oară într-o vizită oficială în Craiova, E.S. Dl. Jabu Mbalula a dorit să cunoască mai multe detalii despre Municipiul Craiova şi posibile legături comune de dezvoltare ulterioară a relaţiilor internaţionale dintre cele două ţări. “Scopul principal al vizitei noastre este cunoaşterea oraşului dumneavoastră şi a dezvoltării sale economice, sociale şi culturale, pentru a putea îndruma investitorii din Africa de Sud care sunt interesaţi de stabilirea de relaţii şi colaborări cu oraşe din România şi pentru a putea face schimb de idei şi bune practici”, a transmis E.S. Dl. Jabu Mbalula, la debutul întâlnirii cu oficialităţile craiovene.

Principalele domenii pe care reprezentanţii Republicii Africa de Sud s-au arătat interesaţi să le dezvolte în Municipiul Craiova sunt cele legate de creşterea economică, de investiţii în infrastructură, dezvoltarea exporturilor din Africa de Sud, precum şi aspecte legate de tineret, implicarea tineretului în comunitate şi, în special, în proiecte de antreprenoriat. “I-am prezentat E.S., Dl. Jabu Mbalula, principalele argumente pentru care Craiova este considerată capitala Olteniei din punct de vedere economic, social, educaţional şi cultural, dar şi deschiderea noastră în vederea creării unor punţi directe de legătură între Municipiul Craiova şi parteneri instituţionali din Republica Africa de Sud, cu atât mai mult cu cât investitorii care aleg Cetatea Băniei beneficiază de numeroase facilităţi oferite de autorităţile locale”, a menţionat viceprimarul Stelian Bărăgan.

La rândul său, administratorul public Sorin Manda a prezentat E.S. Dl. Jabu Mbalula punctele forte ale Craiovei din punct de vedere cultural, dezvăluind că municipiul nostru este printre puţinele din ţară care a avut ocazia, deja, să ia contact cu artiştii din Republica Africa de Sud, graţie companiilor de teatru invitate în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare. Serviciile sociale şi sănătatea au reprezentat un alt domeniu de discuţie, Excelenţa Sa arătându-se extrem de interesat de facilităţile oferite şi de proiectele de investiţii realizate în Municipiul Craiova şi în aceste domenii. Aflat la primul său mandat în calitate de diplomat, Excelenţa Sa Dl. Jabu Mbalula şi-a exprimat dorinţa ca, la următoarea vizită în Municipiul Craiova, să fie abordate aspecte concrete, să viziteze zonele de creştere economică reprezentative şi, acolo unde se evidenţiază aspecte inovative, să le propună spre concretizare în proiecte de succes în Africa de Sud.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...