Special

“Parada Marţişoarelor – Ediţia a X-a”

Muzeul Olteniei Craiova – Secţia de Etnografie organizează, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, în data de 28 februarie, ora 11.00, Expoziţia temporară “Parada Mărţişoarelor – Ediţia a X-a”, eveniment cultural iniţiat/derulat, în exclusivitate, pentru (pre)şcolarii din unităţile de învăţămant doljene.

Manifestarea culturală îşi propune să iniţieze copiii în cultura tradiţională românească, în expresiile şi modelele ei, motiv pentru care participantii vor beneficia de expuneri şi demonstraţii asupra subiectului, atat în atelierele creative organizate, cât şi în cadrul expoziţiei de baza a Secţiei de Etnografie – Casa “Băniei”.

Muzeul Olteniei are onoarea de a invita instituţiile de învăţămant doljene să se înscrie în cadrul proiectului cultural propus de către specialiştii din cadrul Secţiei de Etnografie, să participe la atelierele creative pentru a afla povestea unui meşteşug intrat în patrimoniul UNESCO în anul 2017, a reinventa legenda firului alb şi roşu, agăţat odinioară în copacii proaspăt înmuguriţi sau purtat de copii şi fete ca bănuţ protector la mâini şi la gât pentru sănătate şi noroc.

Astfel, în zilele de 12, 13, 14, 15, 16 februarie a.c., vor avea loc la Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de Etnografie - “Casa Băniei”, str. Matei Basarab, nr. 16, ateliere de creaţie, coordonate de către muzeografii specialişti din cadrul secţiei ce se vor desfăşura pe două secţiuni:

- cele pentru preşcolari, vor avea loc între orele 10.00 -11.30

- cele pentru şcolarii din învăţământul primar (clasele I-IV) între orele 13.00-14.30.

Experienţa anilor precedenţi ne-a demonstrat că numărul participanţilor înscrişi la ateliere depăşeşte cu mult posibilităţile noastre logistice, din punct de vedere al spaţiului de desfăşurare, context în care ar fi recomandabil ca instituţiile de învăţământ înscrise în concurs să participe în cadrul atelierelor cu maximum 6 copii, mai ales pentru socializare şi comunicare.

Menţionăm că fiecare instituţie preşcolară şi şcolară trebuie să-şi procure personal materialele necesare confecţionării mărţişoarelor.

Înscrierile se vor realiza la numărul de telefon 0351/444030.
Fiecare grădiniţă sau şcoală participantă va depune un panou cu maximum 25 de mărţişoare până în data de 23 februarie a.c., ora 16.00, la Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova, “Casa Băniei” (str. Matei Basarab, nr. 16).

Un juriu format din artişti plastici şi reprezentanţi ai organizatorilor va stabili premiile.

De la fiecare şcoală şi grădiniţă se va premia un singur mărţişor, ales după criterii de originalitate şi măiestrie artistică.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...