Actualitate

Posturi de poliţie degradate, în Mehedinţi

Multe din posturile de poliţie din judeţul Mehedinţi funcţionează în clădiri degradate care nu au fost reabilitate niciodată. Nu au apă curentă, pereţii sunt plini de crăpături, iar toaletele sunt undeva în curte şi cele mai multe... din tablă. De foarte multe ori, oamenii legii au scos bani din buzunar să cumpere mobilier sau mochete. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Mehedinţi spune că a solicitat anul acesta bani pentru reabilitarea a 18 posturi de poliţie, din 61, câte există în judeţ.

La postul de poliţie din Brezniţa Ocol, poliţiştii muncesc în condiţii greu de imaginat. Clădirea este plină de crăpături, o parte din gard nu mai există, iar din acoperiş lipsesc bucăţi întregi. Toaleta este în curte şi stă să cadă. Ultimele îmbunătăţiri s-au făcut aici din banii poliţiştilor.

„Arată deplorabil. Igrasie în clădiri, crăpături externe ale clădirii. Dau banii din propriul buzunar, deşi IPJ spune că nu îi obligă să dea aceşti bani, dar gândiţi-vă şi dvs. cum ar fi să întocmim documente lipsindu-ne pixurile", spune Raul Ghenciu, lider sindicat.

„Nu numai odată. Ultima oară, o mochetă ne-a costat 700 de lei. Din salariul nostru, categoric. Aspirator, că trebuie să facem şi curăţenie... Nicio instituţie publică nu ar trebui să arate aşa. Dacă sunt instituţii publice unde vin persoane ar trebui să arate cât de cât normal”, spune Adi Lăzăroiu, poliţist. Chiar şi localnicii au remarcat condiţiile vitrege în care îşi desfăşoară activitatea oamenii legii. O altă situaţie este în localitatea Podeni, la doar 30 de kilometri distanţă. Aici poliţiştii muncesc în aceleaşi condiţii. Nici măcar apă potabilă nu există. Se spală la un rezervor metalic ruginit.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi susţine că anul acesta a solicitat bani de la minister pentru reabilitarea a 18 posturi de poliţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...