Nu este copil care să nu cunoască povestea Scufiţei Roşii scrisă de Fraţii Grimm. Dar oare faptul că lupul o mănâncă pe bunică şi chiar pe Scufiţa Roşie, ne întrebăm, nu e prea mult pentru cei mici? Unii dintre copiii cu o sensibilitate aparte ar putea gândi că se întâmplă cu adevărat. Dar stiţi dumneavoastră, toate poveştile sunt cu tâlc şi se termină cu bine. De aceea spectacolul din această sâmbătă rescrie povestea Scufiţei Roşii.
Regizorul Valentin Ligi vine cu ideea ca lupul din acest spectacol să fie bun. Da, exact cum aţi auzit. Întâlnirea Lupului cu Scufiţa Roşie va fi altfel decât ne-am fi imaginat. Scufiţa, trimisă de către mama ei să-i ducă de mâncare bunicii, neluând în considerare sfaturile primite, cum să nu vorbească cu străinii şi să nu o apuce noaptea în pădure, chiar se întâlneşte cu Lupul. Da, dar, după cum o să vedeţi, cei doi se împrietenesc. Nu mai este nevoie de Vânător ca să-l împuşte pe Lup pentru a le scoate pe cele două din burtica lui, pe bunică şi pe Scufiţa Roşie. Împreună cu povestitoarea, cu Viorica Stamate, şi furaţi de jocul păpuşilor, cei mici, însoţiţi de părinţi şi de bunici vor reface spectacolul. Prin participarea lor directă şi împreună cu mânuitorii de păpuşi, prin muzica propusă, o muzică ritmată, vor face un spectacol antrenant.
Manuitori păpuşi – Viorica Stamate, Mioara Dospina, Felicia Ştefan, Marinela Tătaru şi Cristi Bulagea. Regia tehnică, Dorel Perpelea.
Haideţi cu cei mici “Să ne jucăm de-a Scufiţa Roşie” în această sâmbătă de la ora 11.30, spectacol care va avea loc în Sala Mare a Teatrului Anton Pann.
De la ora 19.00, aveţi posibilitatea să revedeţi “Visele lui Hamlet” de Nina Mazur, un spectacol de şi cu Florin Beciu.
“Visele lui Hamlet”, spectacol a cărui premieră a avut loc la finele lunii octombrie 2017, aduce în scenă un Hamlet de azi, care se situează în spaţiul politic global contemporan, menţinând toate datele piesei shakespeariene. Spaţiul de joc, proiecţiile video, vocile personajelor contribuie activ la descifrarea conotaţiilor textului şi la plasarea în universul contemporan.
“Povestea lui Hamlet, prinţul Danemarcei. Totul a început cu o crimă din răutate, lăcomie. Un fratricid urmat de un incest. Claudius îşi ucide propriul frate, pe tatăl lui Hamlet, pentru a-i lua coroana şi nevasta de soţie. Hamlet se întoarce pentru înmormântarea tatălui şi ajunge chiar la nunta mamei sale. Este întâmpinat de duhul tatălui său, care îi cere răzbunare. Prinţul ezită. Îi trebuie dovezi. Nu se încrede în duh, dacă este chiar diavolul şi vrea să-l ispitească? Prefăcându-se nebun, ca sub această mască să poată lucra în voie, m-a pus să jur că voi păstra secretul.”
Prologul de început, pentru cei care nu cunosc povestea prinţului Danemarcei, îi va ajuta mult să înţeleagă acest spectacol, care de curând a fost invitat să participe la Festivalul Internaţional de la Gabrovo, Bulgaria, în primăvara anului 2018.