Economic

De ce să alegem ofertele turistice early booking

Alegerea unei oferte early booking („rezervare din timp”) asigură o serie de avantaje importante, care permit o vacanţă mai ieftină în plin sezon.

Desigur, există şi oferta last minute („în ultimul moment”), care poate fi, însă, o variantă care ţine mai mult de noroc şi de decizia agentului de turism cu cât va reduce preţul.

„Ofertele early booking au aceeaşi eficienţă, indiferent de destinaţia turistică aleasă, explică dl. Florin Pop, directorul agenţiei de turism Family Travel. Prin achiziţionarea unui astfel de pachet se obţin reduceri ale preţului cuprinse între 15 şi 30%, însă cel mai important avantaj este asigurarea petrecerii concediului exact în locul dorit. Multe hoteluri opresc vânzările datorită cererilor mari, unele chiar din primele luni ale anului pentru întreg sezonul care va urma”, a încheiat directorul Family Travel.

Este bine ca pachetul early booking să fie achiziţionat cu cel puţin şase luni înainte de perioada concediului. Astfel, va putea fi ales cel mai bun hotel, aproape de plajă sau de centrul staţiunii, care să aibă camere cu vedere la mare sau facilităţi pentru copii.

Plata unui astfel de pachet poate diferi în funcţie de disponibilitatea fiecărei agenţii turistice. Poate fi solicitată achitarea integrală sau în rate, cu plata unui avans. Este important de cunoscut că cele mai mari reduceri au termene de rezervare în lunile de iarnă, dar se pot prelungi până în aprilie sau mai.

În portofoliul early booking al agenţiei de turism Family Travel se află numeroase hoteluri din Bulgaria.

„Litoralul ţării vecine de la sud a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, datorită condiţiilor de cazare mai bune decât cele româneşti, declară dl Pop. Acest interes se explică prin apariţia a noi hoteluri sau renovarea frecventă a celor existente, la standarde moderne. Majoritatea locaţiilor dispun de piscină exterioară şi interioară, iar condiţiile de curăţenie ale plajei sunt superioare. Pe de altă parte, tarifele pentru sistemele All Inclusive sunt mai avantajoase, oferind în acelaşi timp facilităţi superioare pentru familiile cu copii (animaţie, locuri de joacă etc)”, a încheiat directorul familytravel.ro

Interesul pentru ofertele early booking a crescut în ultmii ani. Datele oficiale arată că peste 15% dintre turiştii români aleg să achiziţioneze astfel de pachete.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...