Inedit

“Învăţăm la bibliotecă”

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” dă startul înscrierilor în cadrul proiectului „Învăţăm la bibliotecă”. Asemeni programelor „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei”, respectiv „Biblioteca din Vacanţă”, proiecte cu multiple ediţii desfăşurate până în prezent, „Învăţăm la bibliotecă” reuneşte o gamă variată de cursuri şi activităţi educative dedicate elevilor din ciclurile primar şi gimnazial.

În cadrul proiectului, bibliotecarii vor desfăşura cursuri şi ateliere de limba engleză şi limba spaniolă, creative writing, respectiv geografie şi istorie. Lista activităţilor şi serviciilor viitoare rămâne deschisă, motiv pentru care toţi cei interesaţi de implementarea unui atelier educativ în cadrul proiectului sunt invitaţi la bibliotecă, la secţia Depozit General şi Săli de lectură, în vederea realizării unui acord-parteneriat. Indiferent de conţinut, cursurile se adresează următoarelor grupe de vârstă: ciclul primar, clasele I-IV şi ciclul gimnazial, clasele V-VIII. În cadrul activităţilor din proiect, accentul va cădea pe interactivitate, educaţie non-formală, exprimare şi creativitate. Întâlnirile vor începe în luna februarie, iar la sfârşitul perioadei de instruire copiii vor primi certificate de participare. Pentru început, sunt aşteptate înscrieri exclusiv pentru cursurile de limba engleză şi limba spaniolă.

“«Învăţăm la bibliotecă» este viitoarea carte de vizită a instituţiei noastre. Propunem, de ani buni, două programe educative extrem de apreciate de copii, părinţi şi profesori. Încercăm constant să îmbunătăţim actul de educaţie prin implicarea noastră în activităţi de învăţare. Parte din acestea sunt complementare procesului derulat de şcoală, dar şi cu asta ne mândrim, există şi ateliere pe care le propunem în premieră şi care, din păcate, nu se regăsesc în diversele grile şi organigrame educaţionale. Învăţăm la bibliotecă nu doar pentru că biblioteca este prietenul învăţăturii, ci şi pentru că spaţiile de care dispunem, calificarea personalului şi arsenalul de mijloace şi dispozitive performante existente fac din bibliotecă o instituţie modernă şi atractivă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”. Atelierele şi cursurile proiectului se vor desfăşura în cadrul Secţiei Depozit General şi Săli de lectură, locul în care cei interesaţi se pot înscrie zilnic, în intervalul orar 8.30 - 19.00.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...