Special

O minoră dintr-un centru de plasament din Craiova a născut un băieţel

Poliţiştii craioveni au deschis dosar penal în cazul unei minore de 14 ani, instituţionalizată într-un centru de plasament care a născut un băieţel. Şi tatăl copilului este, de asemenea, tot de la un centru de plasament. Angajaţii Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială Dolj susţin că s-a ajuns la această situaţie pentru că cei doi nu sunt supravegheaţi non stop, ci doar atunci când vin în centru. Bebeluşul este acum în grija unui asistent maternal până la finalizarea anchetei.

Minora a născut un băieţel la sfârşitul anului trecut la maternitatea Spitalului nr. 2 din Craiova. Imediat după naştere, bebeluşul a fost luat în grijă de un asistent maternal, iar fata s-a întors în centrul de plasament. Supraveghetaoarele celor doi spun însă că totul s-a întâmplat pentru că nu sunt supravegheaţi non stop, ci doar când sunt în centru de plasament. „Ele merg la şcoală şi noi la şcoală nu ne ducem cu ele. Ele pleacă cu bilet de voie, noi le dăm bilet de voie pentru că aşa scrie regulamentul. Noi avem cât putem... dar”, spune una dintre supraveghetoarele centrului de plasament. Conducerea Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială Dolj au demarat o anchetă în acest caz şi îi consiliază pe cei doi părinţi.

„Câteodată îmi vine să renunţ, zic că nu mai pot, dar de dragul tău am puterea să trec peste tot. Te iubesc îngeraşul meu mic”, spunea fata pe facebook, ca descriere la poza în care ea apare cu bebeluşul.

„Este posibil. Centrele rezidenţiale sunt organizate pe model familial. Şi atunci, aşa cum este posibil în familie, aşa este posibil peste tot. Noi facem tot ce ne stă în putinţă să prevenim astfel de situaţii. În principiu, ei beneficiază de servicii specializate”, Ruxandra Niţu, manager de caz. Poliţia a fost sesizată şi face verificări.

„S-a întocmit un dosar de cecetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu minor. În prezent, dosarul este în cercetare şi se aşteaptă rezultatul unui raport de examinare medico legală”, spune Alin Apostol, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

La finalul anchetei se va stabili unde va rămâne bebeluşul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...