Politică

Paul Stănescu a primit aviz favorabil

Azi, 29 ianuarie, viceprim-ministrul, olteanul Paul Stănescu, propus ca ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a primit aviz favorabil din partea comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului (Comisia pentru Administraţie publică şi organizarea teritoriului şi Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare).

În cadrul acestor comisii, viceprim-ministrul a prezentat principalele priorităţi ale viitorului Minister al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice-#MDRAP:

- continuarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală-#PNDL,

- reforma administraţiei publice,

- continuarea procesului de descentralizare,

- asigurarea pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate din mediul rural.

De asemenea, viitorul ministrul al dezvoltării regionale şi administraţiei publice a subliniat nevoia aprobării în Parlament, în regim de urgenţă, a proiectelor de lege privind achiziţiile publice locale şi codul administrativ.

"În urma întâlnirilor de lucru pe care le-am avut în ţară cu colegii noştri primari (...), vreau să vă rog [...] ca, în regim de urgenţă, să trecem cât mai repede această lege, pentru că, practic, nu vorbim numai de fonduri europene şi fondurile publice, suntem mult rămaşi în urmă. Sunt licitaţii care durează de ani de zile, doi ani, trei ani, şase ani, (...) nu putem să dezvoltăm România cu asemenea legi. [...]
Doi - este vorba de Codul administrativ, care a fost deja înregistrat pe data de 12.12.2017. Şi v-aş ruga pe toţi, indiferent de grupul politic din care facem parte, tot în procedură de urgenţă, să le trecem prin Parlamentul României", a insistat vicepremierul Paul Stănescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...