Politică

Organizaţia PSD Vâlcea susţine noul guvern

În şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD, ţinută duminică, 28.01.2018, s-a discutat despre continuarea măsurilor din programul de guvernare şi despre ce şi-a propus Guvernul în perioada următoare.

Obiectivul PSD constă în fundamentarea unei creşteri economice inteligente, sustenabile şi incluzive, consolidarea unui stat puternic, a unei societăţi echilibrate, cu o clasă de mijloc extinsă.

“În 2017 ne-am respectat angajamentele faţă de cei care ne-au votat şi au avut încredere în programul de guvernare propus. Guvernarea PSD - ALDE a adus creştere economică şi bunăstare în rândul cetăţenilor. Creşterea economică din 2017, de aproximativ 7%, este o dovada vie în acest sens. În anul 2018 vom continua să respectăm angajamentele:
• dorim consolidarea unor finante publice sănătoase;
• continuăm strategia de creştere a veniturilor, astfel încât să aducem cât mai mulţi români în clasa de mijloc;
• vom miza pe creşterea investiţiilor, atât cele finanţate din buget sau prin accelerarea absorbţiei de fonduri europene, cât şi prin stimularea investiţiilor private. Consolidarea macroeconomică se va putea realiza printr-o combinaţie de politici fiscal-bugetar-monetare astfel încât, pe fondul păstrării echilibrelor macroeconomice, să putem creşte nivelul de bunăstare al românilor;
• stoparea abuzurilor făcute de instituţiile statului împotriva cetăţenilor şi aducerea acestora la munca în folosul oamenilor.

În domeniul sănătăţii, Guvernul susţine construirea a 8 spitale regionale, dotate cu echipamente de ultimă generaţie şi a unui spital republican, în Bucureşti.

Se va asigura finanţarea investiţiilor în modernizarea spitalelor judeţene şi a ambulatoriilor de specialitate, pentru a asigura condiţii optime actului medical şi pentru a asigura accesul oamenilor la servicii de sănătate la ei în judeţ.

Ca obiectiv prioritar este dotarea localităţilor cu ambulanţe, în vederea asigurării transportului pacienţilor în condiţii optime la unităţile medicale (program ce va asigura prezenţa unei ambulanţe în fiecare comună), iar prin pachetul de salarizare motivant pentru personalul medical vom reuşi să oprim exodul medicilor.

Un alt pilon principal al modelului de dezvoltare îl reprezintă creşterea potenţialului economiei. Numai astfel vom putea îndeplini regulile fiscale la care ne-am angajat şi stimularea creării de locuri de muncă.

România trebuie să investească masiv în infrastructură şi în fabrici noi. Nu mai putem doar să vindem ce produc alţii. Statul poate juca un rol important, prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, prin schemele de ajutor propuse şi prin investiţii în toate domeniile.

România are şansa de a crea mai multe locuri de muncă şi de a aduce mai multe resurse la bugetul de stat prin promovarea unei strategii integrate de dezvoltare a turismului. Avem suficiente monumente de importanţă istorică şi religioasă şi suficiente frumuseţi naturale pentru a creşte semnificativ numărul de turişti străini care viziteaza anual ţara noastră.

Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, şi colegii mei parlamentari vom susţine proiecte pentru a atrage cât mai multe fonduri necesare dezvoltării judeţului Vâlcea.

Voi continua să susţin toate aceste măsuri care sunt benefice oamenilor şi am încredere că noul Guvern va realiza proiectele propuse pentru anul 2018!

Activitatea mea parlamentară va fi una în slujba cetăţenilor şi în interesul acestora!”, a declarat deputatul Eugen Neaţă.

”Susţinem noul guvern şi cred cu tărie că vom continua o guvernare care poate lua decizii şi implementa măsuri benefice pentru toţi românii!”, a precizat şi Constantin Rădulescu, preşedintele PSD Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...