Special

Pacientă moartă după ce a fost plimbată între două spitale

Caz revoltător la Spitalul Municipal din Calafat, judeţul Dolj. O pacientă în vârstă de 69 de ani din Cetate, cu afecţiuni cardiace, a murit după ce, timp de trei zile, a fost plimbată între două spitale, iar în cele din urmă aceasta a decedat. Fiul bolnavei spune că femeia a murit cu zile. Mai mult decât atât, conducerea spitalului spune acum că medicii au acţionat corect şi că pacienta putea fi tratată şi acasă de afecţiuniele de care suferea.

Ioana Victoria Grasoi, în vârstă de 69 de ani, a fost transportată cu o ambulanţă în data de 10 ianuarie la spitalul din Calafat, după ce s-a plâns familiei că nu se simte bine. A plecat pe picioarele ei, s-a plâns că respiră greu. La Calafat, medicii au examinat-o, au diagnosticat-o cu insuficienţă cardiacă şi au decis să o transfere la Craiova. Aici au ţinut-o până a doua zi la monitorizare şi au decis să o returneze la Calafat. Fiul a cerut explicaţii la medic pentru că vedea că femeia se simţea din ce în ce mai rău. „A spus că nu e de competenţa lor şi că o dă înapoi la Calafat să vină cu diagnostic. Îi zic, doamnă, la Calafat nu sunt condiţiile dumneavoastră, să-i faceţi un tomograf, să-i faceţi investigaţii, spuneţi-mi şi mie ce are mama mea. Nu are nimica, o trimitem, o dăm înapoi şi a luat foc pe mine”, a declarat Aurel Popescu, fiul femeii. Au adus-o în cele din urmă la Calafat, unde a doua zi a decedat. „În cursul nopţii de 12 spre 13, starea s-a agravat brusc, fiind solicitat medicul de gardă care a indicat transferul acesteia către spitalul Craiova, fiul acesteia refuzând şi solicitând externarea la cerere”, Nelu Florescu - purtător de cuvânt al Spitalului din Calafat. Conducerea spitalului de la Craiova susţine că starea de sănătate a femeii era bună şi nu necesita internarea la Craiova. Rudele sunt revoltate şi spun că femeia ar fi putut fi salvată dacă era internată la timp la Craiova.

„Cu zile, nu trebuia să moară, că nu-i venise timpul şi nu ştim de ce a murit. Asta ne frământă cel mai mult şi nu şi-au dat nici măcar cinci minute interesul pentru ea”, spune sora bătrânei.

Astăzi familia a contactat un avocat pentru a depune plângere împotriva medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...