Actualitate

Comandant nou la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”

Marţi, 16.01.2018, la sediul Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, a avut loc ceremonia de învestire în funcţie a comandantului, locotenent colonel Ovidiu Plopan, cel care din anul 2016 a ocupat funcţia de locţiitor al comandantului colegiului.

Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii a fost reprezentat la eveniment de către comandantul structurii, general maior Valentin Becheru, colonel Gabriel Ţigăran şi locotenent colonel Ion Crăciun. Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal” din Sibiu a fost reprezentat de comandantul unităţii, colonel Dorin Alexandrescu. De asemenea, au fost prezenţi la eveniment colonel Adrian Nour, comandantul Garnizoanei Craiova, colonel Vasile Deatcu, comandantul Centrului de Domenii şi Infrastructuri Craiova, locotenent colonel Daniel Pop, locţiitorul comandantului Brigăzii Multinaţionale Sud – Est Craiova, locotenent colonel Leonide Cune, comandantul Bazei de Instrucţie din cadrul Centrului de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal” din Sibiu, colonel Florin Coman, comandantul Centrului Militar Zonal Dolj şi colonel (r) Gheorghe Dincă, fostul comandant al Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova.

Ceremonia s-a deschis cu introducerea drapelului de luptă în formaţie, după care locotenent colonel Ovidiu Plopan a prezentat raportul comandantului Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii, general maior Valentin Becheru, care a trecut în revistă efectivele. În continuare s-a dat citire ordinului şefului Statului Major al Apărării de numire în funcţie a comandantului colegiului craiovean.

General maior Valentin Becheru a făcut o scurtă prezentare a comandantului colegiului locotenent colonel Ovidiu Plopan, care şi-a început cariera militară în Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în anul 1988, a urmat cursurile Şcolii de Ofiţeri de Artilerie „Ioan Vodă” din Sibiu şi până în anul 1998 a activat în cadrul Divizionului 86 Artilerie din Brigada 5 Vânători de Munte. A finalizat cursurile universitare în cadrul Universităţii Tehnice Cluj Napoca, după care, timp de 18 ani, a îndrumat şi călăuzit paşii a generaţii de absolvenţi ai primei sale instituţii militare de suflet. A îndeplinit funcţii de comandă şi administrative, iar din anul 2016 a fost numit locţiitor al comandantului Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova.

Locotenent colonel Ovidiu Plopan şi-a exprimat bucuria de a fi în cadrul colegiului încă de la reînfiinţarea lui, în aprilie 2016, a mulţumit întregului personal pentru efortul depus pentru a integra, într-un timp foarte scurt, această prestigioasă instituţie de învăţământ în cadrul familiei, atât de importante şi evidenţiate în învăţământul românesc, cea a colegiilor naţionale militare.

Noul comandant şi-a exprimat speranţa că elevii vor reprezenta cu cinste instituţia şi astfel numele Colegiului Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova va fi prezent, acolo unde merită, alături de celelalte instituţii militare de învăţământ, iar acestea nu se pot realiza decât prin performanţe la învăţătură.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea efectivelor colegiului.

Vivat Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...