Anchete după explozia de la conducta de gaz din Hurezani, judetul Gorj. Garda de Mediu Gorj verifică dacă incendiul a avut vreun impact asupra mediului. În plus, va verifica dacă mai există conducte vechi ca cea de unde a pornit explozia. În incendiu, a fost făcut scrum acoperişul sediului şi avariată o parte din acesta, iar nouă maşini ale angajaţilor au fost distruse.
Carmen Bălaşa este una dintre persoanele care au avut de suferit în urma exploziei de la Hurezani. În urma deflagraţiei, geamurile casei s-au spart şi sobele au crăpat. Noaptea trecută, femeia şi soţul acesteia au tremurat de frig în casă.
„Am stat cu geamurile sparte. Aşa am stat până dimineaţă, azi dimineaţă, nu mai puturăm să mai stăm de frig, soba ni s-a ars, e sobă pe curent. Mersei la jandarmi, cerui ajutorul şi îmi dădu pe cineva să merg la 6 kilometri să iau un radiator”, spune femeia. Oamenii spun că aceste conducte sunt foarte vechi şi din acest motiv au început să cedeze. Şi comisarii de mediu vor înteţi controalele în zonă mai ales că unele conducte care transportă gazul sunt foarte vechi. „Împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, vom monitoriza zona respectivă să vedem ce impact a avut această explozie asupra mediului înconjurător. Mai multe conducte ar fi trebuit înlocuite, având o uzură mare datorită anilor în care au fost folosite”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.
Poliţiştii fac acum cercetări într-un dosar penal, pentru distrugere, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea normelor pentru sănătate şi securitate în muncă.
Azi, în zonă au fost în continuare pompieri, poliţiştii şi jandarmi. Au asigurat zona, însă cauza nu a fost stabilită.