Special

Centrul Râmnicului, animat de o ceremonie de depunere a jurământului militar


Sâmbătă, Scuarul Mircea cel Bătrân a găzduit o ceremonie de depunere a jurământului militar de către 72 de soldaţi ce se pregătesc în arma Geniu la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN "Panait Donici" din Râmnicu Vâlcea.

Într-o atmosferă emoţionantă şi sub privirile a sute de spectatori – rude ale principalilor protagonişti, venite din întreaga ţară, dar şi râmniceni curioşi să asiste la un astfel de eveniment – s-au desfăşurat un ceremonial religios, depunerea jurământului de către soldaţi şi discursuri ale oficialităţilor prezente.

În cuvântul său, primarul Mircia Gutău a subliniat că, pe durata executării acestui stagiu de pregătire, îi consideră pe tinerii soldaţi drept râmniceni prin adopţie, le-a urat acestora mult succes în activitatea lor viitoare şi i-a invitat să revină în oraşul nostru şi cu alte ocazii. Manifestarea s-a încheiat cu o defilare pe Calea lui Traian a militarilor de la Centrul ”Panait Donici”, foarte apreciată de toţi cei prezenţi. Ceremonia – care a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale - a fost organizată în parteneriat şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, a Teatrului Municipal ”Ariel” şi a altor instituţii publice.
 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...