Politică

Romulus Bulacu: Pârtia de la Voineasa, cu un potenţial imens pentru dezvoltarea acestui judeţ, rămâne închisă

Din păcate, amatorii de schi din judeţul nostru vor trebui să plece în alte locuri anul acesta pentru a se putea bucura de hobby-ul preferat. Pârtia de la Voineasa, cu un potenţial imens pentru dezvoltarea acestui judeţ, rămâne închisă. Echipamentele de multe milioane de euro vor mai aştepta un an pentru a fi puse în funcţiune.

“Lipsa de viziune şi predictibilitate a autorităţilor locale şi judeţene şi-a spus cuvântul. La începutul acestei săptămâni, nu s-a prezentat nici măcar un ofertant pentru licitaţia organizată în vederea administrării domeniului schiabil TRANSALPINA SKI RESORT de la Obârşia Lotrului. Am atras atenţia autorităţilor încă de la sfârşitul anului trecut că ne vom confrunta cu o astfel de situaţie. O investiţie modernă de peste 34 de milioane de euro, plătită din taxele şi impozitele cetăţenilor, este inutilizabilă din cauza incompetenţei autorităţilor. Primăria Voineasa era depăşită de managementul acestui proiect, iar Consiliul Judeţean în această problemă a manifestat indiferenţă şi indolenţă. Neimplicarea administraţiei judeţene are efecte dramatice pentru economia Vâlcii. Preşedintele CJ, deşi îi place să taie panglici pentru toate drumurile comunale, se sustrage atributului de monitorizare şi susţinere cu specialiştii din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean, în vederea derulării procedurii de atribuire a administrării acestui proiect din comuna Voineasa. În perioada în care preşedintele CJ Vâlcea avea datoria morală de a asigura concretizarea licitaţiei, el era ocupat cu instituirea unei taxe de 1 % pe cifra de afaceri pentru operatorii din turism, cei care au cel mai mult de suferit în acest moment. Dacă aceasta este strategia PSD pentru dezvoltarea turismului, vai de viitorul acestui judeţ!
Nu mai am pretenţia ca actuala administraţie a Consiliului Judeţean să facă lobby pentru modernizarea judeţului, ci măcar să continue investiţiile existente. Pârtia de schi Transalpina Ski Resort, pentru care ne-am zbătut cu toţii, conştientizând importanţa vitală pentru dezvoltarea turismului şi economiei vâlcene, a devenit un eşec marca PSD. Sezonul trecut, în numai o săptămână, pârtia a atras peste 7.000 de turişti, iar în 4 ani peste 60.000. Anul acesta ne uităm cu regret la Valea Prahovei şi ne gândim că deşi «munţii noştri aur poartă», noi schiem din poartă-n poartă”, a declarat senatorul Romulus Bulacu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...