Actualitate

Prefectul de Vâlcea: „Intervenţia de ieri de la Vârful Roman, tratată superficial”

Prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, susţine că intervenţia de ieri, de la Vârful Roman, a fost tratată superficial şi hazardat şi tocmai de aceea a solicitat în această dimineaţă Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea să clarifice situaţia apelului de la 112 din ziua precedentă, sub semnul veridicităţii sale.

„Urmează, totodată, să fie verificat şi modul în care s-a făcut sau nu deszăpezirea drumului respectiv, aflat în administrarea Obştii Horezu, şi dispuse măsuri, potrivit dispoziţiilor legale. Săptămâna viitoare va avea loc şi o întâlnire cu conducerile Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a clarifica aspectele prevăzute de actele normative, referitoare la intervenţia în caz de salvare, la căderi abundente de zăpadă. La această întâlnire va fi invitat şi Consiliul Judeţean Vâlcea, care coordonează activitatea Serviciului Salvamont. Înainte de toate, trebuie spus că există o realitate, care cere în mod imperativ ca orice apel venit la 112 să fie verificat de către instituţiile statului, care sunt obligate, potrivit legii, să se deplaseze la eveniment şi să ia măsuri adecvate. Nu pot să fiu de acord cu puncte de vedere personale, care au văzut intervenţia de ieri ca pe o plimbare inutilă, întrucât în asemenea situaţii răspunderea nu le aparţine persoanelor respective, ci altora, strict prevăzute în lege...”, a precizat prefectul pe pagina de socializare.

“Intervenţia jandarmilor vâlceni din data de 03 ianuarie, pe Vârful lui Roman, pentru salvarea a 28 de turişti blocaţi, s-a desfăşurat în mod legal, efectivele jandarmeriei fiind obligate să intervină în astfel de situaţii în sprijinul populaţiei care a solicitat intervenţia prin numărul unic de urgenţă 112. Există o bază legală care reglementează în mod imperativ intervenţia în urma solicitărilor prin numărul unic de urgenţă 112, mai ales în condiţiile în care apelul a fost verificat şi confirmat anterior intervenţiei jandarmilor. Facem precizarea că în acea zonă stratul de zăpadă era consistent, pe o porţiune de aproximativ 3 km, fiind necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire pentru ca drumul să fie practicabil. Intervenţia forţelor de ordine a fost oportună şi apreciată de către cei care au solicitat-o, condiţiile în care s-a intervenit confirmând necesitatea acesteia, mai ales că printre persoanele salvate s-au aflat şi copii. Vă asigurăm pe viitor de disponibilitatea şi profesionalismul Jandarmeriei Vâlcea de a interveni în astfel de situaţii pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate”, precizează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea, într-un comunicat de presă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...