Special

15.000 de turişti în acest an, la cea mai înaltă cascadă din România din Mălaia

Cascada Scoruş din Munţii Lotrului, cu înălţimea de 104 de metri, cea mai mare cădere de apă din România, a fost vizitată, de 15.000 de turişti, în 2017, toţi fiind de acord că este cea mai frumoasă din ţară, numai că este prea puţin meditizată.

„Asta am auzit, că Scoruş este de departe una dintre cele mai impresionante căderi de apă din România. Mulţi au auzit din presă despre această cascadă. Iar Mălaia era până a ajunge aici prea puţin ştiută. Dar când au descoperit această zonă au declarat că vor reveni cu siguranţă iar bucuria este că o parte dintre turişti s-au interesat de cât ar fi preţul la pământ. Mălaia este chiar la mijlocul Văii Lotrului şi este aşa cum a fost numit ţinutul cascadelor din Vâlcea. Este al doilea ani an de când Cascada Scoruşul a fost promovată şi este un real succes”, spune primarul din Mălaia, Gabriel Ţolea.

Turiştii care au ajuns la Cascada Scoruş au optat pentru o vacanţă cu cazare într-una din pensiunile din Mălaia sau din Voineasa, sau fie au parcurs, pe durata mai multor zile, un circuit care a inclus mai multe obiective cultural-religioase din judeţul Vâlcea.

În perioada următoare se aşteaptă un alt fenomen spectaculos, momentul când Cascada Scoruş va îngheţa iar priveliştea este cu totul specială, un bloc de gheaţă, o adevărată operă de artă, pe o luingime de 100 de metri. Deja există turişti sau amatori care aşteaptă acest moment al îngheţului!

Cascada Scoruş are o înălţime de peste 100 de metri, căderea de apă fiind în proces de omologare pentru a fi catalogată drept cea mai înaltă din România. Cascada este deja o destinaţie de turism, mii de turişti sosind în Mălaia, pe Valea Bucureasa, pentru a o vedea.

Cascada Scoruş a fost descoperită din întâmplare, în urmă cu câteva luni, într-un teren sălbatic din Munţii Lotrului, în zonă neexistând niciun traseu turistic.
În realitate, există un grup de două cascade, una de 25 de metri şi una de 105 metri, unite printr-un canion lung de 300 de metri. Cascada de 105 metri, cunoscută drept Cascada lui Ciucă sau Cascada Scoruş, e formată din două etaje, din care unul are peste 80 de metri cădere de apă.

Grupul de cascade se află la aproximativ 2 kilometri de drumul naţional DN 7A, pe o potecă de munte, într-o zonă sălbatică a Munţilor Lotrului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...