Actualitate

Elevii militari au împodobit pomul de iarnă la Şcoala Specială din Craiova

În pragul sărbătorilor de iarnă, elevii militari de clasa a IX-a nu i-au uitat pe prietenii lor de la Şcoala Gimnazială Specială „Sfântul Vasile” Craiova. Împreună cu profesorii diriginţi, s-au mobilizat cu scopul de a-i pregăti pe elevii acestei şcoli pentru serbarea pe care o vor avea şi la care sigur va veni şi Moş Crăciun.

Astfel, un grup de 11 elevi ai Colegiului Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" i-au vizitat pe micuţii lor prieteni „înarmaţi” cu felicitări, ornamente pentru brad şi mici cadouri.

Deşi novici în activitatea de voluntariat, elevii vladimireşti au dat dovadă de multă implicare şi dăruire, învăţându-i pe micuţi să confecţioneze felicitări şi ornamente pentru brad. Cu o parte dintre acestea au împodobit un mic brăduţ.

Activitatea practică comună le-a dat prilejul elevilor celor două şcoli să interacţioneze, să relaţioneze şi a spart barierele de comunicare.

Reacţia elevilor de la Şcoala Gimnazială Specială „Sfântul Vasile” a fost extraordinară şi, ca recunoştinţă, aceştia i-au învăţat pe elevii vladimireşti să transmită, prin limbajul mimico-gestual, tuturor elevilor colegiului „Sărbători fericite”. Şi au mai vrut ceva, să înveţe salutul militar.

În schimb, despărţirea nu a fost prea militărească, ci cu îmbrăţişări, strângeri de mână şi multe, multe zâmbete.

Activitatea s-a desfăşurat conform planului de activităţi al Proiectului educativ SNAC „Suflet de voluntar” şi al parteneriatului dintre cele două şcoli, iar elevii au fost însoţiţi de doamnele profesoare Cornelia Crăciunoiu şi Corina Ionescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...