Eveniment

Pecheziţii în Mehedinţi: 6 arme deţinute ilegal, confiscate

Weekend-ul trecut, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în judeţul Mehedinţi, la persoane bănuite de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. În urma acestor activităţi, poliţiştii au ridicat 6 arme letale cu glonţ şi alice, 120 de cartuşe, 100 de kilograme de carne de vânat şi preparate din carne de vânat, articole pirotehnice şi ţigarete, 300.000 de lei, precum şi alte bunuri. 3 persoane au fost arestate preventiv, iar 2 au fost plasate sub control judiciar.

"Activităţile s-au desfăşurat la 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani, din judeţul Mehedinţi, bănuiţi de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. În cadrul percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat 6 arme letale cu glonţ şi alice, 120 de cartuşe aferente acestora, dispozitive de urmărire pe timp de noapte, binocluri, lunete profesionale, cuţite de vânătoare, 3 detectoare de metale, staţii de emisie-recepţie, 100 de kg. de carne de vânat şi preparate din carne de vânat, 2 trofee de cerb şi un trofeu de capră neagră, articole pirotehnice şi ţigarete, precum şi 300.000 de lei. În cursul aceleiaşi zile, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi al poliţiştilor din cadrul Poliţiei Staţiunii Băile Herculane, a fost prins în flagrant delict, pe raza Staţiunii Băile Herculane, unul dintre cei 5 bărbaţi, în vârstă de 29 de ani, din comuna Obîrşia Cloşani, judeţul Mehedinţi, în timp ce avea asupra sa, ilegal, 40 de cartuşe de armă de vânătoare", se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinţi.

În urma administrării probatoriului, cele 5 persoane au fost reţinute, ulterior, instanţa de judecată a dispus, faţă de 3 persoane măsura arestării preventive, iar faţă de celelalte 2, măsura controlului judiciar.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...