Sub Lupă

Acuzaţii de ucidere din culpă la Spitalul Slatina-Olt

O bătrână în vârstă de 71 de ani din Corabia, a murit, după ce a fost plimbată pe la mai multe secţii medicale, mai puţin la cardiologie, deşi femeia suferise un preinfarct, însă cardiologii de aici au spus că nu era necesară internarea la cardiologie. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce medicii legişti au spus în urma necropsiei că a fost vorba despre neglijenţă medicală în acest caz.

Ileana Florescu s-a simţit foarte rău la sfârşitul săptămânii trecute, iar familia, cunoscând că femeia suferă de diabet, a chemat salvarea pentru a o duce la spitalul din Corabia. Avea ameţeli şi acuza dureri în piep. I s-a făcut o electrocardiogramă şi s-au depistat probleme cardiace, fiind transportată la spitalul din Slatina. Şi aici au fost depistate aceleaşi probleme, însă medicii cardiologi au spus că nu necesită internarea la cardiologie şi a fost trimisă la altă secţie medicală.

Trei zile a fost plimbată la mai multe secţii medicale şi pacienta a suferit mai multe preinfarcturi care i-au fost fatale în cele din urmă. „L-a chemat pe medicul de la cardiologie. Nu a vrut să vină. A refuzat să o interneze în cardiologie deşi de pe EKG de la Corabia erau semne că înainte cu câteva zile a făcut un preinfarct”, spune fiul pacientei.

Familia a cerut imediat să i se facă necropsia. „De la început existau elemente care să ducă la existenţa unei afecţiuni cardiace grave cu potenţial foarte agravant”, a declarat Sorin Lesnic, medic legist.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă. Dosarul a fost preluat acum de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru a continua ancheta în acest caz.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...