Administraţie

Biroul Unic din Primăria Guşoeni, la Gala Administraţiilor Locale din 2018

Nicolae Concioiu doreşte să participe anul viitor la Gala Administraţiilor Locale in România cu proiectul Biroul Unic, un proiect care este implementat de aproape un an în comuna Guşoeni, fiind singurul de acest tip din Vâlcea.

“Puteam să ne înscriem din acest an deoarece raportul pe primele 6 luni ale anului a fost pozitiv şi a dovedit utilitatea înfiinţării în primăria Guşoeni a unui Birou Unic în care cetăţenii iau contact în acelaşi timp cu funcţionari din toate departamentele primăriei. Am aşteptat însă să treacă un an”, a declarat primarul Nicolae Concioiu.

Biroul Unic din primăria Guşoeni a început să funcţioneaze de anul trecut, spre sfârşitul lunii decembrie. Este un proiect ce se adresează exclusiv cetăţenilor şi a fost creat pentru a rezolva cu promtitudine şi profesionalism problemele cu care se confruntă aceştia asigurând accesul direct către funcţionarii primăriei. La Guşoeni a apărut un alt cadru, mai apropiat, pentru relaţia cetăţean – funcţionar.

Spaţiul în care funcţionează Biroul Unic a fost amenajat la parterul primăriei, la intrare în clădire fiind conceput ca spaţiu destinat exclusiv lucrului cu publicul. Un cetăţean nu trebuie să mai parcurgă mai multe birouri şi să aştepte la mai multe uşi neştiind de multe ori cu cine are treabă din primărie şi cine îl poate ajuta. La intrare există expuse modele din toate tipurile de cereri pe care le poate adresa cineva unei administraţii locale. Fiecare om este întrebat ce doreşte şi i se indică tipul de cerere pe care trebuie să îl facă şi i se eliberează cu rapiditate documentele pe care le solicită.

Dar cu această ocazie este verificat de funcţionari şi dacă are impozitele plătite şi alte taxe sau amenzi, dacă are contract de salubritate este informat despre obligaţiile şi drepturile care le are.
Primăria Guşoeni a reuşit datorită acestui Birou nu numai să rezolve promt şi corect mult mai multe solicitări ale cetăţenilor dar a îmbunătăţit şi gradul de colectare a taxelor şi impozitelor, a uşurat contactul persoanelor jurdice cu primăria şi colectarea de la acestea a unor taxe, a determinat mai multă lume să încheie contracte de salubritate şi să respecte legislaţia.

Proiectul aparţine strict primarului Concioiu, implementarea sa nu a costat foarte mult deoarece mare parte din calculatoare şi softurile necesare bunei funcţionari a acestuia erau deja achiziţionate de primărie.

Grădiniţă nouă în Guşoeni

Administraţia comunei Guşoeni a depus la Ministerul Dezvoltării documentaţia necesară încheierii contractelor de finanţare pentru proiectele:
1. Reabilitare Şcoală Gimnazială comuna Guşoeni – valoare proiect 621.660 RON
2. Reabilitare, extindere şi dotare Dispensar medical, comuna Guşoeni- valoare proiect 1.457.199 RON.

Primarul Nicolae Concioiu a declarat că în perioada următoare va fi depusă documentaţia şi pentru construirea unei noi grădiniţe. “Puteam să o depunem şi aşa dar am profitat de prelungirea dată de Guvern a termenului până la care pot fi depuse documentele şi am lăsat noul proiectant să mai facă verificări în timp ce noi am actualizat avizele. Avizele erau mai vechi, legal puteam depune un document prin care arătam că am solicitat reactualizarea lor. La proiect însă cei doi arhitecţi care l-au realizat au plecat în străinătate şi a fost preluat de un alt proiectant care s-a ocupat şi de proiectul tehnic al construcţiei. Conform noilor reglementări noi ca primărie putem solicita daune proiectantului în cazul în care pe parcursul execuţiei apar întârzieri sau deficienţe din cauza proiectului. Eu nu vreau să cer daune, eu ca primar vreau ca banul public să fie folosit eficient şi construcţia să fie modernă, bine executată, funcţională. De aceea am decis să mai aşteptăm puţin să fie sigur proiectantul că totul este în regulă”, a precizat primarul Nicolae Concioiu.

Noua grădiniţă din Guşoeni va fi construită anul viitor şi va costa 1,334,884.88 RON.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...