Actualitate

Rudele pacienţilor cu imunodeficienţe primare protestează în faţa Guvernului

O familie din Craiova a ajuns la disperare din cauza crizei de imunoglobulină. Sănătatea fiului lor de 10 ani depinde de aceste fiole, care nu se mai găsesc în ţară din toamnă. Acesta suferă de imunodeficienţă primară. Părinţii copilului au făcut eforturi şi au cumpărat din străinătate tratamentul, care i-a costat lunar 2.000 de euro. Acum nu mai pot susţine financiar acest tratament şi sunt disperaţi. Azi au protestat în faţa Guvernului.

Fiul familiei Neacşu a fost diagnosticat cu imunodeficienţă primară pe când avea 3 ani. Acum are 10 ani şi este dependent de imunoglobulină. Din octombrie, părinţii au fost informaţi că în spitalul din Timişoara, unde mergeau lunar, nu se mai găseşte imunoglobulina.
"Iniţial, ne-au spus că o să aducă de la vecinii bulgari, apoi că o să intre pe parcursul lunii noiembrie cele 900 de flacoane care nu ştim exact câte flacoane reprezintă şi cât ar ajunge şi pentru cine, cum se face selecţia pacienţilor", spune Larisa Neacşu.
Disperaţi, părinţii au făcut eforturi financiare foarte mari şi au cumpărat două luni acest tratament din străinătate, dar acum nu mai au bani pentru a continua.
"Prin eforturi deosebite ale întregii familii, am reuşit să strângem suma de bani şi să procurăm tratamentul de afară. Asta însemnând 2.000 de euro tratamentul. Lunar, câte 25 de grame a cinci flacoane de cinci grame. Luna aceasta aşteptăm... promisiuni... încă din luna august de la minister", mai spune mama băiatului bolnav.
Reamintim că o femeie de 69 de ani a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină. Reprezentanţii spitalului au susţinut că au trimis comanda de imunoglobulină în 20 octombrie, însă nu au primit nimic până în prezent.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...