Actualitate

23 de milioane de lei pentru Centrului Internaţional “Constantin Brâncuşi”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat miercuri contractul cu asocierea de firme care a câştigat licitaţia publică pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor de construire a Centrului Internaţional „Constantin Brâncuşi“, contract cu o valoare totală de peste 23 de milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro), inclusiv TVA.

În acest context, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a accentuat importanţa demersului şi a subliniat faptul că derularea acestuia trebuie abordată de către constructori cu întreaga responsabilitate pe care o presupune realizarea unui edificiu cultural emblematic.
“Aşa cum le-am precizat astăzi şi reprezentanţilor celor două companii, suntem foarte preocupaţi de finalizarea acestei investiţii, care constituie nu doar un obiectiv însemnat pentru noi, pentru Consiliul Judeţean Dolj, ci şi un proiect reprezentativ la nivel naţional, pentru că vorbim despre un complex cultural dedicat în întregime unuia dintre cei mai cunoscuţi şi mai valoroşi artişti români, inegalabilul Constantin Brâncuşi. Cu atât mai ataşaţi suntem de acest demers cu cât Muzeul de Artă Craiova, în vecinătatea căruia va fi edificat centrul internaţional, deţine în patrimoniul său şase opere ale marelui sculptor. Le-am pus în vedere constructorilor că şi-au asumat responsabilitatea unei lucrări pe care trebuie s-o abordeze cu toată seriozitatea şi care se impune să fie executată la cele mai înalte standarde, întrucât, la final, rezultatul va trece prin filtrul analizei întregii lumi culturale”, a declarat Ion Prioteasa.
Alături de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la evenimentul ocazionat de semnarea contractului de execuţie au mai participat vicepreşedintele Cosmin Vasile şi membri ai echipei de implementare a proiectului.
Contractul privind lucrările de construcţii pentru proiectul „Centrul Internaţional «Constantin Brâncuşi» – Centru Turistic Interactiv“, cu o valoare totală de 23.145.378 de lei, inclusiv TVA, a fost atribuit, prin licitaţie publică, asocierii formate din societăţile Manelli Impresa S.R.L. – Scotta S.R.L., ambele din Italia, şi are prevăzută o durată de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Complexul muzeal va cuprinde o galerie subterană cu suprafaţa de aproape 1.200 de metri pătraţi, cu ateliere de discurs şi de creaţie, săli de spectacol, de conferinţe şi de expoziţie, iar la suprafaţă - o prismă din sticlă, cu înălţimea de peste 12 metri, conţinând interpretări la scară mare ale operelor brâncuşiene “Ovoidul” şi “Pasărea Măiastră”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...