Administraţie

Primăria Brezoi vrea să-şi modernizeze sediul cu banii elveţienilor

Administraţia locală speră să o obţină suma necesară, 1,37 milioane de euro, în cadrul programului de cooperare elveţiano-român (SEAF) – Acţiuni privind energia durabilă

Primăria Brezoi întocmeşte documentaţia pentru un proiect privind reabilitarea şi modernizarea sediului instituţiei cu finanţare din fonduri elveţiene. La iniţiativa primarului Robert Schell, consiliul local a aprobat luna trecută ca oraşul Brezoi să aplice la programul de cooperare elveţiano-român (SEAF) – Acţiuni privind energia durabilă. În acest sens va fi depusă o solicitări de finanţare pentru realizarea obiectivului de investiţii “Eficientizare energetică şi reabilitare clădire publică, sediu Primărie Oraş Brezoi”.

“Cel târziu la începutul lunii decembrie depunem proiectul nostru, declarat deja eligibil, cu documentaţia completă, în cadrul acestui program al statului eleveţian, prin care finanţează în total 56 de proiecte diferite din localităţi ale României alese pe criterii în funcţie de număr de populaţie, indice al sărăciei etc. Sunt cam aceleaşi condiţii ca şi în cazul programelor europene. Sediul primăriei a rămas singura clădire mai urâtă din centrul civic al oraşului nostru. Proiectul nostru va fi unul inedit, în sensul pozitiv, dar gândit să se încadreze armonic din punct de vedere urbanistic în peisajul deja conturat prin modernizările recente ale blocurilor şi zonei înconjurătoare. Finanţarea necesară am estimat-o la 1,37 milioane de euro”, susţine primarul Robert Schell.

Modernizări cu bani europeni şi la stadion şi tot spaţiul verde din jurul lui

Primăria Brezoi a semnat în vara acestui an şi contractul de finanţare prin POR pentru “Îmbunătăţirea mediului urban prin amenajarea unui spaţiu verde în oraşul Brezoi”, cu o valoare de aproape 900.000 de euro. “Investiţia prevede transformarea unui teren degradat din zona bazei sportive şi amenajarea unei baze de agrement care va avea în cadrul ei terenuri sintetice, zonă de fitness în aer liber, spaţiu de joacă pentru copii şi o zonă verde în suprafaţă de circa 1 ha. Va fi un miniparc plin cu arbori ornamentali, grupuri sanitare, iluminat stradal, mobilier stradal şi internet wireless gratuit în interiorul spaţiului verde. Totodată, se va interveni şi la baza sportivă, care va fi reabilitată în totalitate, deoarece ea a fost inundată în 2014 şi vom avea pe o suprafaţă de 2 hectare o zonă de agrement”, mai arată edilul din Brezoi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...