Actualitate

Dosar penal pentru un tânăr din Optaşi care a găsit o brăţară dacică din aur şi nu a anunţat autorităţile

Poliţiştii din Olt au ridicat o brăţară din aur de 24 K, de 108 g., de la un bărbat. Aceasta ar putea face parte din Patrimoniul Naţional Cultural al României.

Săptămâna trecută, în urma investigaţiilor, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au ridicat o brăţară din aur, de la un bărbat, de 27 de ani, din comuna Optaşi, judeţul Olt.

"În urma examinării brăţării, s-a stabilit că aceasta este confecţionată din aur de 24 de K, cântăreşte 108 g,, iar la una dintre capete are reprezentat un cap de lup alungit, continuându-se cu un corp de şarpe, însemne specifice dacice. Întrucât brăţara ar putea face parte din Patrimoniul Naţional Cultural al României, a fost înaintată spre examinare specialiştilor din cadrul Muzeului Naţional de Istorie, care urmează să se pronunţe asupra veridicităţii acesteia", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii continuă cercetările pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 42 din 2000, privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...