Politică

Weekend de excepţie al liberalilor vâlceni

Sfârşitul de săptămână ce tocmai s-a încheiat a fost unul plin pentru liberalii vâlceni, cu rezultate notabile privind promovarea unor colegi în structurile de conducere ale aleşilor locali, dar şi din punct de vedere organizatoric şi mediatic, prin venirea la Vâlcea a preşedintelui PNL. Sâmbătă, 25 noiembrie a.c., a avut loc congresul Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal la Cluj, acolo unde cei 975 de delegaţi şi-au ales preşedintele şi membrii de conducere ai acestei structuri. Duminică, la Orleşti, în judeţul Vâlcea, a avut loc Colegiul Director al filialei Vâlcea a liberalilor, cu participarea preşedintelui PNL, domnul Ludovic Orban.

În cadrul congresului Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal de la Cluj, delegaţia PNL Vâlcea formată din peste 40 de primari şi consilieri judeţeni a reuşit să promoveze în cadrul Biroului Politic Naţional al Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal doi colegi vâlceni. Astfel, în urma alegerilor structurilor de conducere a aleşilor locali liberali, Alexie Valerian, primarul comunei Mateeşti, a fost ales vicepreşedinte al Biroului Politic Naţional al Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal, iar Gheorghe Dumbravă, primarul comunei Stoeneşti, a fost ales membru al aceleiaşi structuri. Alegerea celor doi primari liberali vâlceni în forul de conducere al aleşilor locali liberali la nivel naţional reprezintă recunoaşterea importanţei filialei Vâlcea a PNL în rândul structurilor interne ale partidului şi forţa acestei filiale în privinţa numărului mare de aleşi locali.

Duminică, 26 noiembrie a.c., la Orleşti, a avut loc un alt eveniment de o importanţă crescută pentru liberalii vâlceni: Colegiul Director. La această întrunire au participat peste 200 de liberali vâlceni, parlamentari, primari, viceprimari şi consilieri judeţeni ai PNL, membrii CJEX şi preşedinţii de organizaţii locale, dar şi invitaţi de la nivel naţional, în frunte cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi vicepreşedintele regional pe Oltenia al PNL, Gigel Ştirbu.

Ludovic Orban a fost vedeta acestui eveniment, discursul acestuia fiind aplaudat la scenă deschisă de liberali prezenţi. Preşedintele PNL a insistat în discursul său pe necesitatea introducerii „unui mecanism de finanţare a comunităţilor locale care să îi ferească pe primari şi pe aleşii locali «să mai fie umiliţi» atunci când cer bani de la Guvern pentru proiectele de dezvoltare ale unei localităţi”.

De asemenea, reprezentanţii PNL Vâlcea au apreciat foarte mult faptul că este pentru a doua oară în 6 luni de zile când domnul Ludovic Orban vine la Vâlcea pentru a se întâlni cu membri de partid, fapt ce demonstrează importanţa pe care acesta o acordă bazei Partidului Naţional Liberal, în general, şi filialei Vâlcea, în acest caz. Mulţumiri speciale pentru organizarea ireproşabilă a acestui eveniment se cuvin gazdelor, Cîrstina Constantin, primarul comunei Orleşti, şi Folea Gheorghe, consilier judeţean şi preşedinte PNL Orleşti.

Biroul de presă al PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...