Special

Lungeşti, singura comună din Vâlcea care împădureşte pentru lemnele pentru şcoli

Primăria Lungeşti este singura localitate din judeţul Vâlcea care va primi bani de la APIA pentru prima împădurire. Se vor planta 16 hectare cu salcâm. Nu este însă prima pădure aflată în proprietatea primăriei. Şi acum doi ani au obţinut bani de la Ministerul Mediului şi au plantat 30 de hectare de pădure. Toate şcolile şi clădirile aflate în subordinea Primăriei Lungeşti din Vâlcea vor fi încălzite cu lemne din cele două păduri. Asta înseamnă că se vor reduce cheltuielile cu peste 60.000 de lei la primărie, cât cheltuiesc autorităţile în fiecare iarnă pentru încălzire.

Prima pădure aflată în propritatea primăriei Lungeşti a fost plantată acum doi ani. Au reuşit să obţină fonduri de la Ministerul Mediului în valoare de 180.000 de lei şi au plantat 30 de hectare de pădure. Autorităţile locale nu s-au oprit aici şi au mai depus un proiect la APIA pentru programul prima împădurire şi este singura localitate al cărui proiect a fost eligibil. Alte 16 hectare vor fi plantate în curând. "Am gândit-o pentru viitor, că respectivele suprafeţe fiind împădurite cu speciile care sunt bineînţeles specifice zonei deluroase ar putea să ne furnizeze materialul lemnos de care am avea nevoie în următorii ani şi asta ne-ar scuti de o anumită cheltuială", spune Tiberiu Costea, primar Lungeşti.

Numai pentru şcolile din comună, în această iarnă s-au cheltuit 40.000 de lei pentru lemnele de foc. Localnicii spun că aceste păduri sunt o sursă de oxigen pentru ei şi că apreciază autorităţile care plantează în timp ce hoţii taie fără milă din pădurile ocolului silvic din localitate.

Lungeşti, una dintre cele mai mari comune din judeţul Vâlcea, se întinde pe 28 kilometri şi are 3.700 de locuitori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...