Special

Calafetenii cumpără lemne ieftine de la vecinii bulgari

Locuitorii din municipiul Calafat cumpără lemne de la vecinii bulgari. În oraş nu mai există de 8 ani sistem de încălzire şi oamenii se încălzesc cu ajutorul sobelor.

Oraşul Calafat este situat la frontiera cu bulgarii, iar oameni recunosc că trec podul la vecinii lor să cumpere lemne. Recunosc că lemnul adus din Bulgaria este mai ieftin, dar calitatea lasă de dorit. „Eu, la un apartament cu două camere, am consumat anul trecut, în iarnă, cinci metri cubi de lemne. La bulgari, pentru un metru cub de lemne, dai 200 de lei, iar la noi ajunge undeva la 350 de lei. Sunt ieftine, dar calitatea lasă de dorit. Nu avem ce să facem şi trebuie fiecare să ne descurcăm cum putem. În urmă cu 8 ani, sistemul de încălzire din Calafat a fost desfiinţat, iar fiecare ne-am construit sobe în apartament“, a spus un localnic.

Autorităţile locale ar trebui să îmbunătăţească eficienţa energetică, dar timp de 8 ani nimeni nu a făcut absolut nimic. „Condiţia de bază pentru reabilitările termice, de exemplu, la blocuri este să existe asociaţii de proprietari. În Calafat nu există asociaţii de proprietari“, a precizat Dan Vîrtopeanu, city manager Calafat.
În Calafat nu există sistem de încălzire de 8 ani.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...