Actualitate

Premieră la Vâlcea. Prefectul va înfiinţa Consiliul Consultativ al Organizaţiilor non-guvernamentale din judeţ

Aproximativ 40 de reprezentanţi ai structurilor asociative au răspuns vineri invitaţiei lui Florian Marin, o iniţiativă oportună, apreciată unanim de activiştii prezenţi la eveniment

Vineri, 17 noiembrie, prefectul Florian Marin a organizat, împreună cu subprefectul Aurora Gherghina, o întâlnire de dialog civic, la sediul instituţiei, cu organizaţiile non-guvernamentale ce îşi desfăşoară activitatea în judeţul Vâlcea. Au răspuns invitaţiei reprezentanţii a aproximativ 40 de ONG-uri, acoperind mai multe domenii de activitate precum viaţa social-culturală, educativă, sportivă, protecţia mediului etc., sala care a găzduit evenimentul dovedindu-se neîncăpătoare.


Tema discuţiilor dintre instituţie şi activişti a fost reprezentată de cunoaşterea preocupărilor, a proiectelor precum şi a dificultăţilor cu care se confruntă sectorul non-guvernamental din judeţ şi identificarea unor soluţii de parteneriate între Instituţia Prefectului Judeţul Vâlcea şi acestea. În urma întâlnirii, pentru o mai bună cunoaştere a activităţilor întreprinse de ONG-uri, dar şi problemele cu care se confruntă acestea, s-a stabilit ca, în cursul lunilor decembrie 2017 şi ianuarie 2018, să aibă loc noi întâlniri, pe componente comunitare (viaţă social-culturală, educativă, sportivă, protecţia mediului ş.a.), urmând ca la finele lunii ianuarie 2018 să fie înfiinţat, prin Ordin de Prefect, Consiliul Consultativ al Organizaţiilor Non-guvernamentale din judeţul Vâlcea.
Principalele probleme cu care se confruntă ONG-urile vâlcene sunt lipsa spaţiilor pentru sedii (deşi acestea, conform OUG 26 din 30 ianuarie 2000, actualizată pe 4 aprilie 2016, art. 49, alin. 1 si 2, trebuiesc asigurate de primăriile fiecărei localităţi solicitate în acest sens), lipsa acută a finanţării proiectelor sociale şi a logisticii, precum şi colaborarea în general nu foarte bună cu instituţiile statului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...