Inedit

Acţiune de ecologizare iniţiată de deputatul Eugen Neaţă

Pădurea Cotoşmanu din localitatea vâlceană Popeşti, igienizată de 50 de elevi din Râmnicu Vâlcea!

Una dintre cele mai vechi şi frumoase păduri din judeţul Vâlcea, Pădurea Cotoşmanu, a fost zona de desfăşurare a unei ample campanii de igienizare, iniţiate de deputatul vâlcean Eugen Neaţă.

50 de elevi de la Şcoala Generală Anton Pann (clasa a V-a), Liceul Sanitar “Antim Ivireanul” şi Colegiul Naţional de Informatică “Matei Basarab” (clasele a X-a şi a XI-a) din Râmnicu Vâlcea au participat vineri, 17 noiembrie a.c., la o amplă acţiune de ecologizare a Pădurii Cotoşmanu, din localitatea Popeşti-Vâlcea. Acţiunea a fost iniţiată de deputatul Eugen Neaţă, care a asigurat transportul, precum şi materialele necesare curăţeniei.

Parlamentarul vâlcean a fost impresionat de numărul mare de elevi din Vâlcea care fac voluntariat şi a lansat invitaţia mai multor elevi de a se implica în ecologizarea unor zone din Vâlcea. “În cadrul acţiunii de ecologizare pe care am organizat-o vineri, alături de echipa mea, mi-am dorit să trag un semnal de alarmă celor care aruncă gunoaiele pe jos şi distrug natura. Am ales ca zonă una dintre cele mai vechi şi frumoase păduri din judeţul Vâlcea, şi anume pădurea Cotoşmanu din comuna Popeşti. Cum să protejăm natura nu este doar o simplă întrebare, ci şi un îndemn de a face ceva. Aruncatul gunoaielor la voia întâmplării este un lucru care arată nepăsare şi distrugere. Natura înseamnă sănătate şi ceea ce respirăm noi! Trebuie să înţeleagă toată lumea importanţa acestei acţiuni. Sper că am creat un precedent în judeţ, iar oamenii vor fi mai responsabili şi disciplinaţi. Pe această cale, vă îndemn pe toţi să NU mai aruncaţi gunoaiele pe jos, ci în spaţii special amenajate. Pentru că îmi iubesc ţara, judeţul şi îmi place curăţenia, protejez natura! Mulţumesc elevilor pentru implicare şi pentru modul în care au tratat această acţiune! Mulţumesc doamnei primar Aurora Măgură pentru sprijin! Mulţumesc Poliţiei comunale pentru că ne-a asigurat desfăşurarea acţiunii în condiţii optime!”, a declarat deputatul Eugen Neaţă.

“Vreau să le mulţumesc din suflet copiilor care au venit azi la noi, pe vremea asta urâtă, să ne ajute să ecologizăm pădurea. Îi mulţumesc şi domnului deputat Neaţă pentru iniţiativă şi sper că mediatizarea făcută de presa locală va determina pe cei care ne tranzitează comuna că nu este frumos să arunce deşeurile prin această pădure sau pe marginea drumului”, a precizat Aurora Măgură, primarul localităţii Popeşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...